Aragonès carrega contra el TSJC pel 14F: "Obliga a triar entre el dret de vot i la salut"
Imatge de la reunió del govern per signar el decret de suspensió de les eleccions del 14F (ACN/Rubén Moreno)

Aragonès carrega contra el TSJC pel 14F: "Obliga a triar entre el dret de vot i la salut"

El vicepresident amb funcions de president i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, també han valorat la condemna del conseller d'Acció Exterior Bernat Solé

RedaccióActualitzat

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, s'ha pronunciat aquest dijous sobre la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que confirma l'acceptació de mesures cautelars per a la celebració de les eleccions del 14 de febrer, una decisió que, segons ell, obliga els ciutadans a triar "entre dret de vot i dret a la salut".

Ho ha fet en una compareixença amb la consellera de Presidència, Meritxell Budó, i el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, per valorar que la mateixa instància judicial ha condemnat aquest últim per un delicte de desobediència per la seva participació en l'organització a la seva localitat del referèndum de l'1 d'octubre, el 2017, quan era alcalde d'Agramunt.

El tribunal condemna Solé a un any d'inhabilitació per a càrrec públic i a una multa de 16.800 euros, tot i que no és una resolució en ferm i es pot recórrer al Tribunal Suprem.


"Causa general contra l'independentisme"

Bernat Solé ha estat el primer de comparèixer, ha agraït les mostres de suport rebudes i assegurat que "tornaria a estar al costat del poble" i solidaritzant-se amb altres alcaldes processats. El conseller d'Acció Exterior també ha aprofitat l'avinentesa per reivindicar una llei d'amnistia i el dret d'autodeterminació.

A Solé l'ha seguit Budó, que ha sostingut que "la repressió reafirma les nostres conviccions" fent referència també a la confirmació de les mesures cautelars per les quals seguiran endavant les eleccions del 14 de febrer, malgrat la situació sanitària a Catalunya.

Aragonès ha denunciat el que considera una "permanent judicialització de la política catalana" i ha titllat els processos oberts arran de l'1-O de "causa general contra l'independentisme".

ARXIVAT A:
Judici procésReferèndum 1-O
Anar al contingut