Argimon parla des del punt de vacunació massiva de Granollers (ACN/Albert Segura Lorrio)
Argimon no ha concretat la data per a la reobertura de les discoteques (ACN/Albert Segura Lorrio)

Argimon: "Hem d'obrir aviat l'oci nocturn, el jovent necessita l'esbarjo"

El conseller diu que la vacunació de la franja d'entre 40 i 49 anys començarà "com més aviat millor"

Irene Vaqué ReigActualitzat

Les discoteques han de poder obrir "aviat", segons ha admès el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. El conseller, en un acte a Granollers, ha defensat que els joves disposin d'un oci regulat:

"L'oci nocturn, l'hem d'obrir aviat. No tenim una data concreta, però hem de tenir un oci regulat. Segurament no evitarà els botellons, però ajudarà. I el jovent necessita l'esbarjo."

El nou titular de Salut ha avançat també que s'ampliarà l'horari de bars i restaurants. Ara l'hora límit és la mitjanit. Argimon ha descartat que sigui fins a les 2 de la matinada i ha deixat entreveure que seria a la 1 de la matinada.

No dona data per vacunar la franja 40-49 anys

El conseller ha visitat aquest dimarts a la tarda el nou punt de vacunació massiva al Palau d'Esports de Granollers. Ha estat la primera vegada que ha parlat amb els mitjans des que ha accedit al càrrec, en substitució d'Alba Vergés.

En una setmana amb arribada rècord de vacunes, s'esperava que donés detalls de la pròxima franja d'edat que s'ha de vacunar, la d'entre 40 i 49 anys, però només ha dit que començarà "com més aviat millor".

Argimon ha afirmat que "donar una data és massa especular". I ha donat la mateixa resposta per al relaxament de l'ús de la mascareta a l'aire lliure, un aspecte en què s'ha limitat a afegir que el juliol "pot ser una data", en referència al que va afirmar ahir el director del Centre d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón.

Segons ha transcendit aquest matí, Salut podria començar a vacunar-los d'aquí 15 dies i això implica que ja des d'abans podrien demanar hora per punxar-se. Argimon ha indicat que caldrà començar pels més grans perquè en aquesta franja encara hi ha probabilitats de tenir una Covid greu, però no ha concretat més.

Anna Aran, gerent de l'Àrea Metropolitana Nord del CatSalut, ha estat més concreta al matí quan ha afirmat: "Esperem que d'aquí dues setmanes ja puguem baixar a aquesta franja".

En qualsevol cas, és un repte per a Salut tenint en compte que és la franja amb més volum de persones vacunada fins ara, amb 1,3 milions.

 

Poden rebre la vacuna de Janssen

Precisament, per a aquest grup d'edat el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat que també se'ls pugui posar la vacuna de Janssen, que té l'avantatge que és d'una sola dosi.

La Comissió de Salut Pública del Ministeri de Sanitat ho ha aprovat aquest dimarts i Argimon ha defensat que és una opció, amb l'argument que aquesta vacuna té l'autorització de l'Agència Europea de Medicaments per a totes les persones de més de 18 anys.

Això vol dir que aquest grup podrà rebre la vacuna de Janssen o bé les d'ARNm, és a dir, Pfizer/BioNTech i Moderna.

Janssen s'està posat als majors de 50 anys i a col·lectius vulnerables més difícils de captar per a la vacunació, com persones sense sostre, temporers o migrants en situació irregular, i en general a persones que ho tenen més complicat per poder-se posar una segona dosi, com cooperants o treballadors que s'hagin de desplaçar per motius de feina o persones amb malalties mentals com autisme profund.


Vacunació sense cita a Canovelles

Fins ara, per obtenir cita per a la vacuna les opcions majoritàries han estat la trucada des del CAP o demanar hora a través de la pàgina web de vacunacovid.

En l'atenció als mitjans, Argimon ha anunciat que aquest dijous es farà una "acció puntual de vacunació oportunista" a Canovelles. Això vol dir que es podrà anar a vacunar-se sense cita. L'acció s'adreçarà a les persones d'entre 60 i 69 anys.

El Palau d'Esports de Granollers, que ha visitat Argimon, és un dels nous punts de vacunació que ha obert aquest dimarts. També ho ha fet la pista coberta d'atletisme a Sabadell. Donaran cobertura a la comarca, així com també al Maresme i a la zona nord del Barcelonès, i completen la quinzena de punts de vacunació que ja hi ha actius a la zona.

Si res no canvia, un cop s'hagi immunitzat la major part del col·lectiu de 40 anys ja s'obrirà la vacunació a la resta de població de més de 16 anys.

El que encara està en discussió és què es farà amb els adolescents entre 12 i 15 anys, amb qui ja s'han testat les vacunes, però la comunitat mèdica no els considera prioritaris.

 

 

ARXIVAT A:
SalutCoronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut