Pedro Sánchez ha presentat el seu govern en una compareixença a La Moncloa (EFE / Paco Campos)
Pedro Sánchez ha presentat el seu govern en una compareixença a La Moncloa (EFE / Paco Campos)

Sánchez presenta el nou govern: "Aquesta serà la legislatura del diàleg"

El president espanyol promet un "govern actiu, executiu i resolutiu" per construir ponts amb el diàleg social, territorial i generacional"

RedaccióActualitzat

"La legislatura del diàleg". Amb aquestes paraules ha començat a caminar el nou govern de Pedro Sánchez. El president espanyol ha comunicat oficialment al rei la composició de l'executiu aquest dissabte, cinc dies després de ser investit.

Al migdia, Sánchez ha detallat els objectius del seu executiu en una breu compareixença institucional de deu minuts. Hi ha hagut dues paraules clau: pluralitat i diàleg. Pedro Sánchez ha assegura que ara toca "construir ponts" a Espanya:

"Aquesta serà la legislatura del diàleg. Diàleg social, territorial i també del diàleg generacional. Els ciutadans ens reclamen als polítics una Espanya de moderació i no de crispació. Una Espanya que construeix ponts i no de vetos i trencaments. Una Espanya de convivència i no de discòrdia"

Sánchez ha demanat que es rebaixi la crispació que es va viure en el ple d'investidura demanant una Espanya de l'acord i "no abonada a l'insult i la desqualificació".

El segon concepte del discurs de Sánchez ha estat la pluralitat del govern de coalició, a què s'ha referit com el primer de la democràcia espanyola. Assegura que el govern "parlarà amb diverses veus, però sempre amb una única paraula".

 

Sobre els objectius de la legislatura, el president espanyol ha recordat el seu discurs d'investidura. Diu que hi haurà cinc eixos: creixement econòmic, entesa territorial, justícia social, transformació digital i igualtat de la dona.

Sánchez promet un "govern actiu, executiu i resolutiu" i destaca la presència d'independents en l'executiu. Assegura que respon a una petició de la ciutadania d'incorporar persones de vàlua professional contrastada.

 

 

Un govern ampli

En la seva compareixença, Sánchez ha donat el detall dels noms del seu gabinet. Tots ja es coneixien d'abans, perquè s'han anat filtrant des de l'endemà de la investidura.

El gabinet de Sànchez és el més nombrós des de la transició, amb 22 ministres (11 homes i 11 dones). Inclou també quatre vicepresidències, un rècord en la democràcia espanyola.

 

Els ministres prendran possessió dilluns, i dimarts es farà la primera reunió del gabinet.

ARXIVAT A:
Pedro SánchezPSOEUnides Podem
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut