Barcelona

En defensa de les titulacions d'Enginyeria Informàtica

Professionals i estudiants es veuen afectats per una llei que, diuen, no els reconeix. La seva reclamació principal és que la titulació universitària d'informàtica s'inclogui en la reordenació dels títols d'enginyeria prevista en el nou Pla Bolonya. El projecte actual no reconeix atribucions professionals pròpies a aquesta titulació i, per tant, tampoc fixa unes competències mínimes comunes a tot l'Estat. Per fer evidents les seves reivindicacions, uns 2.500 estudiants universitaris d'Informàtica s'han manifestat aquest dimecres pel centre de Barcelona. Les marxes s'han repetit a Madrid, Oviedo, Las Palmas de Gran Canària, Sevilla o València.

Actualitzat
Des de fa molts anys es parla de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i ens diuen que ens trobem a la Societat de la Informació, gràcies a l'ús generalitzat d'internet, el desenvolupament constant de programari i la proliferació de nous models d'ordinadors.

No obstant això, la llei de l'estat espanyol no dóna suport al col·lectiu de professionals que vetlla pel funcionament de les TIC i que fa possible que avancem dins d'aquesta nova societat. Aquesta llei data del 1986 i, des de llavors, el sector de la informàtica ha fet un salt de gegant en introduir-se els ordinadors a les empreses, les llars, centres de consulta pública, etc.

Per aquest motiu, professionals, estudiants i professors d'Informàtica han convocat aquest dimecres una vaga i mobilitzacions en diferents ciutats espanyoles per defensar una regulació de les titulacions d'Enginyeria Superior i Enginyeria Tècnica en Informàtica d'acord amb els temps actuals. Competències pròpies dels informàtics -com ara arquitectures de computadors, servidors, xarxes, sistemes operatius, seguretat, bases de dades o programació, entre moltes altres- podrien ser atribuïdes als enginyers de Telecomunicacions.

Nombroses organitzacions del sector donen suport a aquesta protesta. La Conferència de Degans i Directors de Centres Universitaris d'Informàtica (CODDI) demana al govern que reguli aquestes professions com a via perquè els futurs títols de grau i màster en aquesta àrea tinguin el mateix tracte que la resta d'enginyeries.

I el Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya reclama al Ministeri de Ciència i Innovació que no es discrimini l'Enginyeria en Informàtica desregulant els seus estudis.

Per a més informació sobre les mobilitzacions i el manifest proposat pels informàtics, es pot consultar el web Vaga per una Informàtica Digna. També es pot accedir a un fòrum de debat.
Anar al contingut