En Comú Podem revalidaria la victòria a Catalunya amb millors resultats

Esquerra també milloraria respecte al 20-D, mentre que Convergència baixaria de manera considerable i PSC, PP i Ciutadans baixarien lleugerament.

Actualitzat

Els guanyadors a Catalunya d'aquestes eleccions, segons les dades del sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio, serien En Comú-Podem, que milloraria el resultat del 20-D i obtindria entre 14 i 16 diputats. En segon lloc, quedaria Esquerra, que també milloraria els resultats de les eleccions del desembre i aconseguiria 11 o 12 escons. El tercer lloc seria per al PSC, que baixaria un diputat i es quedaria amb 7. En quarta posició hi hauria Convergència amb 5 diputats, 3 menys que el 20-D. El PP es quedaria amb 4 o 5 escons i Ciutadans n'obtindria 4.

Per demarcacions, a Barcelona, En Comú-Podem aconseguiria 10 o 11 diputats; Esquerra, 6 o 7; el PSC n'obtindria 5; Ciutadans, 4; el PP en tindria 3, i Convergència, 2. A Girona, la força més votada seria Esquerra, que obtindria 2 representants; En Comú-Podem n'aconseguiria 1 o 2; PSC i Convergència en tindrien 1, i el PP, entre 0 i 1. A Tarragona, En Comú Podem aconseguiria 2 diputats i tant Esquerra com PSC, Convergència i el PP en tindrien 1. A Lleida, Esquerra tindria 2 diputats i En Comú-Podem i Convergència, un cadascun.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut