Xavier Domènech en un acte d'En Comú Podem
Xavier Domènech en un acte d'En Comú Podem
Barcelona

En Comú Podem agruparà les confluències d'esquerres el 26-J

En Comú Podem no competirà amb Units Podem, la unió entre Esquerra Unida i Podem, que no es presentarà a Catalunya

RedaccióActualitzat

Les esquerres alternatives s'agruparan en una coalició que tindrà una única marca política a Catalunya. Serà sota el paraigua d'En Comú Podem, que el mes de gener passat ja es va registrar com a partit polític.

La formació la integren Barcelona en Comú, ICV, Podem i Esquerra Unida i Alternativa, i es presentarà a les eleccions generals del 26 de juny.

En Comú Podem no competirà amb Units Podem, la unió entre Esquerra Unida i Podem, que no es presentarà a Catalunya.  

Aquesta és l'estratègia per la qual ha apostat el partit liderat per Xavier Domènech per intentar assegurar el grup parlamentari propi al Congrés dels Diputats.

La fórmula del grup propi

En les darreres eleccions del 20 de desembre, En Comú Podem va ser la força més votada a Catalunya i va obtenir més d'un 15% en totes les demarcacions que li van donar 12 diputats. Malgrat tot, no va aconseguir tenir representació pròpia a Madrid. Ara, la formació es registrarà com a partit polític, i no com a coalició.

En Comú Podem creu que amb aquesta fórmula, la de partit polític amb una "coalició instrumental", es diferenciarà formalment del partit que lidera Pablo Iglesias, i que la mesa del Congrés no es podrà oposar aquesta vegada a atorgar-li grup propi.

Perquè el Congrés no pugui dir que En Comú Podem és la marca de Podem a Catalunya, la nova coalició Podem-Esquerra Unida ha fet constar per escrit que no es presenten a Catalunya.

Aquest ha estat el principal escull de les negociacions entre les confluències, que han durat més del previst.

Anar al contingut