Treballadors de la marca de roba esportiva Björn Borg fent exercici
Treballadors de la marca de roba esportiva Björn Borg fent exercici
Suècia

Empreses sueques obliguen a fer esport els seus treballadors

El divendres, els treballadors de Björn Borg han de deixar els seus llocs de treball per anar a fer exercici durant una hora

RedaccióActualitzat

Que els treballadors vagin al gimnàs durant l'hora de dinar o just abans o després de la feina és freqüent en la majoria de països occidentals. Ara bé, ho fan de manera voluntària i en les seves hores lliures. A Suècia, però, han anat més enllà i l'última tendència que ha començat a estendre's entre les empreses és obligar a fer exercici als seus treballadors.

Aquest és el cas l'empresa pública de distribució d'aigua Kalmar Vatten, la consultora de construcció Rotpartner o la marca de roba esportiva Björn Borg, del llegendari tenista suec.

Cada divendres, els treballadors de Björn Borg deixen els seus llocs de treball per anar a fer exercici durant una hora al gimnàs més proper.

Una sessió obligatòria que porten a terme des de fa més de dos anys. El precursor, el CEO de Björn Borg, Henrik Bunge, ho té molt clar:

"Si no vols fer esport o integrar-te en la cultura d'empresa, te n'has d'anar."

Per Hunge, l'exercici fa sentir millor el treballador i proporciona millors resultats a l'empresa:

"Si vols que tots se sentin millor, que treballin millor i creïn resultats sostenibles a llarg termini, aleshores tots han de fer exercici."

De moment, cap dels treballadors hi ha posat cap pega.

"La majoria de nosaltres creu que és una part important de la setmana laboral."

 

 

L'objectiu d'aquestes empreses és millorar la rendibilitat, impulsar la productivitat i fomentar el treball en equip i, de pas, reduir les baixes.

 

Estudis conclouen que l'exercici beneficia treballadors i empresaris

I és que diversos estudis ho refermen. Un estudi de la Universitat d'Estocolm del 2014 va demostrar que fer exercici durant la jornada laboral beneficia tant els treballadors, que estan més sans i concentrats, com els empresaris. És més, l'estudi va demostrar que l'absentisme laboral va disminuir un 22%.

Anar al contingut