Empat a 9,80 entre bessones i una alumna de Medicina amb 16 anys, històries de les PAU

En aquesta selectivitat atípica, han aprovat el 94% dels més de 32.000 estudiants, un nombre rècord en xifres absolutes

Actualitzat

La Laia Marcos vol estudiar Medicina, una carrera amb nota de tall alta. Això no serà un impediment, perquè és una dels cinc alumnes que han empatat amb un 9,90, la millor nota de selectivitat d'aquest any.

"El pitjor de la Covid-19 ha estat endarrerir les PAU i passar un mes més de tensió", ha destacat.

El seu cas, però, és atípic, ja que entrarà a la Universitat amb només 16 anys. El motiu? Va fer 2n i 3r d'ESO en un mateix curs. Una facilitat per als estudis que li ve des de petita. "La primera cosa que va dir abans de començar el col·legi va ser 'vull aprendre a llegir', explica la mare d'aquesta noia de Santa Coloma de Gramenet.

 

Com la Laia, també el Martí Solà forma part d'aquestes 5 millors notes, casualment totes de la demarcació de Barcelona.

I, tot i que els estudis els té clars, doble grau en Física i Matemàtiques, no veu de la mateixa manera el seu futur laboral. "A mi m'agradaria treballar en investigació, però és complicat, tal com està el panorama actualment aquí a Espanya, o sigui que potser el que em tocarà serà anar-me'n a un altre país", comenta.

 

 

A Girona, la qualificació més alta ha estat d'un 9,80, la segona millor nota, que comparteixen 4 estudiants. Entre ells, dues bessones, Sara i Helena Bonet, amb un empat per recordar i que els permetrà estudiar les carreres desitjades, Medicina i Periodisme. "Tan bona nota no ens ho esperàvem. Sí que hem treballat molt, però... i menys la mateixa nota, això sí que ha sigut totalment una sorpresa", diuen.

Un cas similar al de Blau Manau i Clara Vidal, dues amigues de Lleida, que, al costat de dos estudiants més, han tret un 9,70, la millor nota a la seva demarcació. "Ens va fer molta il·lusió treure la mateixa nota perquè, normalment, a l'institut també passa el mateix", expliquen.

La Blau i la Clara ja empataven a l'institut i han tret la mateixa nota a les PAU (ACN/Laura Cortés)

 

També a Tarragona, la millor nota ha estat un 9,70 i també la comparteixen 4 estudiants, entre els quals hi ha la Sara Villanueva, que podrà estudiar Medicina i que veu pros i contres en aquestes PAU històriques. "Sí ha estat més fàcil perquè ens l'han adaptat, però no teníem els recursos necessaris. Si hagués estat qualsevol altre any, sí que hagués estat més fàcil", afirma.

Amb la nota que ha tret, la Sara podrà estudiar Medicina (ACN/Cedida)

 

En aquesta selectivitat atípica, han aprovat el 94 per cent dels més de 32.000 estudiants, un nombre rècord en xifres absolutes.

A la demarcació de Barcelona, cinc estudiants han aconseguit superar-les amb un 9,90. A Girona, quatre estudiants comparteixen millor qualificació, amb un 9,80, i a Tarragona i Lleida en són vuit, amb un 9,70.

 

 

ARXIVAT A:
Educació Universitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut