Fred Arsenault espera un centenar de cartes de felicitació pel seu 100 aniversari
Fred Arsenault espera un centenar de cartes de felicitació pel seu 100 aniversari
Toronto

Emotiva resposta a la crida per felicitar un veterà de la II Guerra Mundial de 100 anys

Fred Arsenault recorda cada carta que la mare li enviava quan era a la guerra a Europa i ara el seu fill vol sorprendre'l amb 100 cartes de felicitació

RedaccióActualitzat

Fred Arsenault és un canadenc veterà de la Segona Guerra Mundial. El 6 de març complirà 100 anys i el seu fill ha pensat un regal que sap que al pare li farà molta il·lusió: rebre 100 felicitacions postals de tot el món.

Aliè a les comunicacions ràpides via WhatsApp, telèfon o correu electrònic, a Fred li encanta rebre cartes a través del servei postal.

Va ser quan estava a Europa durant la Segona Guerra Mundial que va començar a valorar la importància de rebre un sobre amb una carta d'algú que apreciava. Ho explica el seu fill en una entrevista a la cadena de televisió CBC:

"El meu pare era soldat a l'exèrcit canadenc durant la Segona Guerra Mundial. Va participar en la campanya d'Itàlia i també va estar destacat als Països Baixos."

"S'estava hores  i hores dins d'una trinxera i, de tant en tant, rebia una carta de la seva mare. Recorda el plaer de pensar que la llegiria lentament durant la nit, a la foscor. D'aquí li ve el gust per rebre i obrir la correspondència."

El fill demanava 100 cartes i targetes de felicitacions per al Fred, però de segur que en rebrà milers a la seva bústia de Toronto. Poques hores després de fer la crida per les xarxes socials, milers de persones agafaven paper i boli i escrivien enviant els seus millors desitjos per al Fred.

Fins i tot el primer ministre canadenc, Justin Trudeau, anima els seus conciutadans a enviar les felicitacions que el veterà de guerra mereix:

 

 

L'exèrcit del Canadà també demana cartes per al Fred que li facin recordar aquells instants plens de llum quan era als camps de batalla i li arribaven cartes de la mare:

 

 

Les escoles de tot Canadà s'han afegit a la iniciativa i els escolars recuperen el plaer d'escriure sobre paper i enviar per correu postal missatges de felicitacions al senyor Arsenault:

 

 

 

 

Tot apunta que la bústia de casa de la família Arsenault es quedarà petita per recollir totes les cartes i targetes postals que rebrà Fred el dia del seu aniversari. I el servei de correus del barri de Toronto on viu potser faria bé de reforçar la plantilla de treballadors per aquells dies:

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Segona Guerra Mundial
Anar al contingut