Tom Holland i Emmy Rossum seran fill i mare a "The Crowded Room" (Reuters/Mario Anzuoni/Flickr/Cristiano Del Riccio)
Tom Holland i Emmy Rossum seran fill i mare a "The Crowded Room" (Reuters/Mario Anzuoni/Flickr/Cristiano Del Riccio)

Emmy Rossum i Tom Holland, mare i fill en una sèrie, tot i portar-se només 10 anys

Crítiques per sexisme després que han donat a l'actriu, de 35 anys, el paper de progenitora a "The Crowded Room"

RedaccióActualitzat

L'actriu nord-americana Emmy Rossum, de 35 anys, farà de mare en el seu pròxim paper. Aquest fet podria no tenir més importància, però el problema és que l'actor que interpretarà el seu fill, Tom Holland, té només 10 anys menys que ella.

Tots dos participaran en una sèrie nova d'Apple TV+ "The Crowded Room", i el fitxatge de la intèrpret de la Fiona de "Shameless" ha aixecat crítiques a les xarxes per sexisme.

La sèrie parlarà de malalts mentals i Holland -conegut per haver donat vida a Spiderman- es posarà a la pell d'un personatge amb trastorn dissocial de la identitat, que té 24 personalitats diferents.

N'hi ha que al·leguen que Rossum apareixerà en els "flashbacks" de la pel·lícula, un salt enrere en els temps que pot justificar que l'actriu interpreti la mare de Holland.

"La gran majoria de les seves escenes són "flashbacks" a la primera infància del seu personatge quan va suportar el trauma que va causar el seu trastorn dissociatiu de la identitat. Va començar abans que ell tingués 5 anys", ha argumentat la guionista i productora Carina Adly Mackenzie:


També és cert que no és la primera vegada que a produccions de Hollywood es donen diferències d'edat entre pares i fills que no encaixen amb la realitat.

La revista "Fotogramas" en va recollir una desena, tant de mares com de pares. Des de Sean Connery i Harrisson Ford a "Indiana Jones i l'última croada" (12 anys de diferència) als 10 anys que separen Sally Field i Tom Hanks ("Forrest Gump"), els tres que hi ha entre Cher i Meryl Streep ("Mamma Mia, una y otra vez") o els 12 mesos i escaig que es duen Angelina Jolie i Colin Farrell ("Alejandro Magno").

També hi ha el cas de Dustin Hoffman i Anne Bancroft a "El graduat", on la dona madura que enamorava el jove estudiant tenia, en realitat, 6 anys més que ell. Els intèrprets tenien, aleshores, 30 i 36 anys, respectivament.

Sigui com sigui, l'elecció de Rossum ha posat la lupa en la discriminació de les dones a mesura que es fan grans. "Les dones de mitjana edat, invisibles en pantalla" o "Quan una dona en fa 40, immediatament se li dona el paper de mare d'un home crescut" són algunes de les crítiques.

 

 

Algunes dades del sexisme a Hollywood

La pàgina Women and Hollywood posa dades a la desigualtat de gènere en aquesta qüestió. No costa trobar actrius que acabin interpretant papers pensats per a dones de més edat a la vida real, cosa que no passa amb els homes.

Segons aquest portal, que analitza les produccions de la meca del cinema, les dones apareixen més sovint en les representacions de pares que no pas els homes (41,6% davant d'un 31,3%). Això, segons les dades del 2019, les últimes de les quals han analitzat aquest biaix, a partir de l'anàlisi de les 100 pel·lícules amb més recaptació.

En només 3 d'aquests films, les protagonistes o coprotagonistes tenien 45 anys o més en el moment de l'estrena.

La majoria de papers femenins van de ser dones a la trentena (31%) i la vintena (22%). En canvi, els papers masculins més representants són els de la trentena o quarantena.

Si ens fixem en l'edat dels actors, els de 40 anys o més van interpretar el 47% dels papers masculins, mentre que en les dones de la mateixa franja el percentatge baixa al 30%.

Una xifra que quadren amb les edats dels actors i actrius en pantalla:

Dones

  • Menys de 20 anys - 17%
  • De 20 a 29 - 22%
  • De 30 a 39 - 31%
  • De 40 a 49 - 16%
  • De 50 a 59 - 8%
  • 60 o més - 6%

Homes

  • Menys de 20 anys - 10%
  • De 20 a 29 - 11%
  • De 30 a 39 - 32%
  • De 40 a 49 - 26%
  • De 50 a 59 - 12%
  • 60 o més - 9%

Dit en altres paraules, per a les dones 40 anys o més és més complicat trobar papers que no pas per als homes.

I això no passa només amb l'edat real dels intèrprets, sinó les dels personatges. També són més joves els femenins que els masculins. Només un 14% dels papers de dones van superar els 40. Hi ha una "caiguda brusca" dels 30 als 40 i poques dones envelleixen fins als 60, constata el portal.

 

ARXIVAT A:
Masclisme CinemaIgualtat de gènereSèries
Anar al contingut