La panxa d'una dona embarassada
Està previst avançar el part a la setmana 30 0 32 de gestació (iStock)

Embaràs insòlit: una dona espera dues parelles de bessons idèntics a Massachusetts

Ashley Ness, de 35 anys, és mare de quatre fills i està previst que doni a llum els nadons, concebuts de forma natural, a les 30 o 32 setmanes d'embaràs

RedaccióActualitzat

Quatre nadons en un sol embaràs, concebuts de forma natural i amb la singularitat que es tracta de dues parelles de bessons idèntics: dues nenes i dos nens. Li ha passat a una dona de Massachusetts, als Estats Units.

Es diu Ashley Ness, té 35 anys i, amb la seva parella ja tenen quatre fills.


Una possibilitat entre 70 milions

Aquest cas no és habitual. Es calcula que els quàdruples només neixen una vegada cada mig milió d'embarassos. A més, les probabilitats de parir dos parells de bessons idèntics naturals és d'1 entre 70 milions, segons un hospital de Houston on, fa una dècada, una dona va donar a llum quatre germans en aquestes condicions.


"N'hi ha quatre, aquí dins"

Ha explicat el seu cas al programa "Good Morning America", de la cadena ABC, que també ha compartit la història a les xarxes:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ABC News (@abcnews)

 

Entre altres coses, narra que la sorpresa de la primera ecografia va ser majúscula. Ha explicat com va ser el moment en què l'especialista li va fer:

"Quan va començar la revisió, estava mirant la pantalla i va escriure: A, B... Vaig parar, la vaig mirar i li vaig dir: 'Espera, tinc bessons?' I ella va dir: 'Um, no ho sé... sortiré un minut'".

Quan va tornar, li va explicar que havia hagut de sortir de la sala per comprovar si el que estava veient era real. "Torna a començar l'ecografia i em diu: 'En tens quatre.' Vaig dir: 'Perdona, què?' Ella diu: 'Sí, n'hi ha quatre, aquí dins'".

L'Ashley diu estar "sincerament molt emocionada" i, després que la seva àvia va morir al gener, sent que l'embaràs és com un regal seu, després que anteriorment havia tingut quatre avortaments involuntaris.

"Em va costar molt concebre la meva filla i he tingut avortaments involuntaris en el passat. Així que sentir que he estat beneïda amb una cosa tan gran és increïble."

En principi, els petits han de néixer a l'octubre, però els metges tenen previst avançar el part a mitjans d'agost, perquè es considera un embaràs d'alt risc. Serà entre les 30 i les 32 setmanes de gestació.

Com la resta de fills, Ashley Ness vol que els quatre tinguin un nom que comenci amb "Ch". La seva filla Chanel els ha ajudat a trobar-los. Així, es diran Chesley i Chatham les nenes, i Chance i Cheston, els nens.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut