Barcelona

"Em dic Jenn Díaz i vaig patir violència masclista", el #Cuéntalo d'una diputada

La diputada i escriptora d'ERC revela al Parlament que va ser maltractada fa 10 anys

RedaccióActualitzat

"Em dic Jenn Díaz i fa 10 anys vaig patir violència masclista. No ho explico aquí en seu parlamentària com a víctima, sinó com a supervivent".

Amb aquesta frase, i sense poder aguantar les llàgrimes, la diputada d'Esquerra i també escriptora Jenn Díaz ha explicat des del faristol del Parlament que va ser víctima de violència masclista. 
 


Díaz ho ha revelat al final d'una intervenció en el ple de la cambra, durant un debat sobre violència de gènere i els drets de les dones. 

Díaz ha deixat la tribuna d'oradors emocionada, i pràcticament tots els diputats presents a l'hemicicle li han mostrat l'escalf amb aplaudiments. 
 

Díaz ha rebut el suport de la gran majoria de diputats després de revelar el seu cas (ACN)


En el discurs, Díaz ha enumerat diversos exemples de violència masclista, des dels relats d'assetjament i agressions de #Cuéntalo, fins a l'assassinat de la professora Laura Luelmo: "Va resistir-s'hi, i ara és morta". 

O casos com la pena mínima de presó per violar una dona amb discapacitat perquè no s'hi va resisti "prou", el poema masclista d'un jutge dedicat a la portaveu de Podem Irene Montero, els productes de color rosa per a dones treballadores de marques com Bic o Casio o les paraules del periodista esportiu Pipi Estrada sobre si cal aplicar "un 155 o un 69", davant un foto d'Inés Arrimadas. 

En la intervenció, ha posat en valor que les dones aixequin la veu contra les actituds masclistes: 

"La violència maslicsta no té classe, no té ideologia, no té ofici, no té perfil, no té nacionalitat, no té estatus, no té llengua. I les dones estem cansades, enfadades, fartes. Però tenim una arma: el testimoni. Una arma que ens fa més fortes, que ens ajuda a visibilitzar-nos. Alçar la veu i tenir-ne una de pròpia. Ara la història també l'explicarem nosaltres."

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaERC
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut