Elton John s'acomiada dels escenaris de Barcelona amb dos concerts i Coldplay tocarà a l'Estadi Olímpic

Elton John i Coldplay, concerts de luxe per arrencar l'estiu musical a Barcelona

Aquesta setmana, doble cita per als amants de la música: el cantautor britànic omplirà el Sant Jordi dos cops i la banda de Chris Martin farà quatre concerts a l'Estadi Olímpic

Redacció/Agències

Els aficionats a la música, ja sigui als concerts o als festivals, tornen a somriure. Rosalía, Maroon 5, The Weeknd, Beyoncé, The Who, Bob Dylan, Harry Styles o Iron Maiden són alguns dels artistes que actuaran a Catalunya els pròxims mesos.

Aquesta setmana, Barcelona dona el tret de sortida a la temporada d'estiu de grans concerts i festivals. I ho fa amb les actuacions d'un artista i un dels grups més reconeguts a escala internacional: Elton John i Coldplay.


Elton John s'acomiada de Barcelona

El cantautor i pianista anglès oferirà els seus dos únics concerts a Espanya aquest dilluns i dimarts, 22 i 23 de maig, al Palau Sant Jordi de Barcelona.

Elton John va començar la seva gira de comiat, que porta el nom de Farewell Yellow Brick Road Tour, el setembre del 2018. Però, primer per culpa de la pandèmia de la covid i després per culpa d'una operació de maluc, s'ha allargat més del previst.

Elton John ha actuat aquest abril a Londres en la seva gira de comiat dels escenaris (Europa Press)

Ja fa 44 anys del primer concert que l'artista anglès va fer a Catalunya, quan el 10 i 11 de març del 1979 va actuar en un Pavelló Olímpic de Badalona ple a vessar.


Coldplay farà embogir l'Estadi Olímpic

I una vegada Elton John hagi dit adeu a Barcelona, serà el torn d'un dels grups més aclamats internacionalment. Coldplay aterra a l'Estadi Olímpic de Montjuïc per fer vibrar els seus fans amb quatre concerts en cinc dies --24, 25, 27 i 28 de maig-- en les úniques cites que oferirà a Espanya en aquesta gira.

La banda britànica, capitanejada per Chris Martin, ha penjat el cartell de "sold out" després d'esgotar les 200.000 entrades que va treure a la venda per a les quatre cites.

Coldplay, durant una actuació el 2022 a Alemanya (Europa Press)

El grup ha plantejat la gira Music of the Spheres Tour des d'un punt de vista el més ecològic possible, reduint al 50% les emissions de CO₂ respecte al seu últim tour.

Aquestes mesures es podran veure també a Barcelona: l'escenari estarà fet amb materials lleugers i d'acer reciclat, s'instal·laran panells solars per abastir els dispositius elèctrics i electrònics que s'utilitzin i hi haurà estores cinètiques per tot el recinte per aprofitar el moviment de les persones que passin per sobre i transformar-lo en energia.

A més, Coldplay oferirà també, com fa en tots els seus concerts, intèrprets de signes perquè les persones que tenen problemes auditius puguin seguir l'actuació.


Blur, Kendrick Lamar i Rosalía arriben amb el Primavera Sound

Abans que es tanqui el mes de maig, és el torn d'un dels festivals més mediàtics de Catalunya, el Primavera Sound. Blur, Rosalía, Kendrick Lamar, Skrillex, Maneskin, Calvin Harris, New Order, Trueno o Núria Graham són alguns dels artistes més destacats. Aquest any, el festival tindrà per primera vegada en la història edició a Madrid, a Arganda del Rey, del 8 al 10 de juny,

Rosalía durant la seva actuació a Barcelona
Rosalía durant un dels seus concerts a Barcelona

El dijous 8 de juny serà el torn de Beyoncé a l'Estadi Olímpic dins de la seva gira Renaissance World Tour, la primera en solitari en sis anys, i li agafarà el relleu l'endemà el Share Festival, que se celebrarà el 9 i 10 de juny al Fòrum amb Bizarrap, Quevedo, Dellafuente i Morad com a estrelles del cartell.

The Who, Maroon 5, Alejandro Sanz i el Sónar, els plats forts del juny

The Who portarà els seus clàssics al Palau Sant Jordi el 14 de juny, acompanyats de l'Orquestra Simfònica del Vallès. El mateix recinte acollirà el 16 del mateix mes Maroon 5, i Alejandro Sanz oferirà el seu concert el 17.

Paral·lelament, el Festival Sónar celebrarà la 30a edició a la Fira de Barcelona del 15 al 17 de juny i amb Aphex Twin, Bad Gyal, Eric Prydz, Bicep i Fever Ray com a protagonistes.

Després, serà el torn de Bob Dylan amb un doblet els dies 23 i 24 de juny al Gran Teatre del Liceu dins de la seva gira Rough and Rowdy Ways Tour. El cap de setmana del 29 de juny a l'1 de juliol se celebrarà el Vida Festival a Vilanova i la Geltrú, amb Jorge Drexler, Suede, The Libertines, Spiritualized, Julieta Venegas, Whitney, La Casa Azul i Aurora.

Harry Styles
Harry Styles, en una imatge d'arxiu

The Offspring, Alt-J, Placebo, Sigur Rós, Franz Ferdinand, Rubén Blades, Omara Portuondo i Antònia Font encapçalaran el cartell del Festival Cruïlla, que aterrarà a la ciutat del 5 al 8 de juliol. Tot això, abans que el dia 12 actuï Harry Styles a l'Estadi Olímpic; Iron Maiden al Palau Sant Jordi, el dia 18, i The Weeknd a l'Estadi Olímpic el dia 20.

L'Ànima i Les Nits de Barcelona s'estrenen

Natalia Lafourcade, Morat, David Bisbal, Sebastián Yatra, Antonio Orozco, Alizzz i Diego el Cigala seran alguns dels artistes amb què es presentarà el nou festival Les Nits de Barcelona, amb una ronda de concerts que s'iniciarà el 27 de juny i finalitzarà el 26 de juliol.

La capital catalana també acollirà la primera edició l'Ànima Festival Jardins Pedralbes, que del 10 al 27 de juliol oferirà concerts al Poble Espanyol amb artistes del nivell d'Anastacia, Chris Isaak, Bastille, Fito Páez, LP, Jacob Collier, Zahara, Delaporte, M Clan o Seguridad Social.

 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut