València

Els xàfecs s'allunyen del País Valencià i guanyen terreny cap a les Terres de l'Ebre

Les intenses pluges que cauen al País Valencià des del cap de setmana es van desplaçant cap al nord i amb el pas de les hores penetren a Catalunya per les Terres de l'Ebre. L'extrem sud del país ja ha rebut les primeres precipitacions, que guanyaran terreny i força de cara a dimecres.

Actualitzat
Mentrestant, el País Valencià es recupera dels efectes de les pluges després que l'aigua ha arribat a superar els 4 metres d'alçada en algunes zones. Només a la ciutat de València, els col·lectors de la ciutat han evacuat més de cinc milions de metres cúbics d'aigua. La mitjana de pluja caiguda ha estat de 115 litres per metre quadrat, encara que en alguns punts del País Valencià i Múrcia s'han superat els 200.

Els forts xàfecs han obligat a tallar un total d'onze carreteres al País Valencià, a més de l'autopista AP-7, per despreniments de roques. El port de Gandia s'ha tancat i la Universitat d'Alacant ha suspès les classes.

Però la pluja també ha afectat, i molt, Múrcia. En aquesta comunitat, el servei d'emergències ha registrat més de 500 incidències durant els darrers dos dies. Una dotzena d'escoles van haver de suspendre les classes i una vintena de persones van haver de ser rescatades dels seus vehicles.

Però, a part de Múrcia i València, els forts aiguats també han arribat a Mallorca. La força del corrent ha provocat el despreniment de roques i el desbordament del torrent de Formentor, que ha arrossegat cotxes i contenidors davant la impotència dels veïns. S'espera que en les pròximes hores caiguin forts aiguats a Castelló, Alacant, Almeria, Eivissa i Formentera, unes pluges que podrien arribar als 120 litres per metre quadrat en 12 hores. Les previsions apunten que la situació pot millorar a partir de dimecres a la tarda.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut