Professionals intervenint un pacient en un quiròfan de l'hospital Vall d'Hebron.
Pròtesi de genoll i de maluc, artroscòpies i cataractes, entre les operacions amb més temps d'espera.
Barcelona

Els vuit hospitals de l'ICS recuperaran el 2012 una part de l'activitat quirúrgica perduda

Els vuit hospitals de l'Institut Català de la Salut recuperaran durant el 2012 una part de l'activitat quirúrgica que havien deixat de fer. Alguns centres, com Bellvitge o el Germans Trias i Pujol, ja han reobert tots els quiròfans de matí i entre un 70 i 80% a la tarda. D'altres continuaran operant només als matins. L'objectiu de l'ICS és arribar a les 105.000 intervencions, 14.000 més que les que es van poder fer l'any passat. L'augment, però, no es farà amb més despesa, sinó reorganitzant l'activitat de cada hospital. Amb aquestes mesures i altres es volen reduir les llistes d'espera per a cirurgia un 2%.

RedaccióActualitzat
La represa gradual de l'activitat quirúrgica de les tardes aquest 2012 arriba pocs dies després de l'anunci que l'Hospital Joan XXIII de Tarragona ha reobert dos quiròfans i n'obrirà tres més al febrer.

La reobertura no va aturar una nova tancada en aquell hospital exigint la recuperació total de l'activitat hospitalària.

Després del tancament de quiròfans aquest Nadal i del que es va fer a l'estiu, el govern ha anunciat aquest divendres que els vuit hospitals de l'ICS recuperaran part de l'activitat que van deixar de fer el 2011 i que alguns centres, com Bellvitge o Germans Trias i Pujol, han reobert tots els quiròfans de matí i entre un 70 i 80% a la tarda.

Altres, en canvi, continuaran operant només als matins.

Des que al març es va anunciar el gruix de la retallada sanitària, que es va anar concretant hospital a hospital, els metges de la sanitat pública han fet protestes i mobilitzacions per mostrar el seu malestar.

Afirmen que accepten la necessitat d'estalvi, però s'oposen a tancar plantes i quiròfans.

Arran del tancament de quiròfans l'any passat, Salut diu que les llistes d'espera van augmentar un 56%. La xifra, segons el sindicat CGT, seria quatre vegades superior.

Anar al contingut