Madrid

Els vuit detinguts a Catalunya en l'"operació Pretòria" són traslladats a la presó de Soto del Real

Els vuit detinguts a Catalunya en l'"operació Pretòria" ja són a la presó madrilenya de Soto del Real. Els arrestats, que han arribat al voltant de les set del vespre d'aquest dijous, havien sortit en dos furgons a la una del migdia de la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca. Després de passar la primera nit al centre penitenciari, aquest divendres hauran de declarar davant el jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, juntament amb un novè implicat, detingut dimecres a Madrid. Els interrogatoris es basaran en la nombrosa documentació confiscada en els diferents escorcolls que es van fer dimarts.

Actualitzat
La Fiscalia acusa els nou detinguts en el marc de l'"operació Pretòria" d'haver creat una estructura de societats pantalla amb l'objectiu d'emetre factures falses per amagar els seus guanys i blanquejar els diners obtinguts il·legalment. En total, els primers càlculs situen en 20 milions d'euros la quantitat que els membres de la suposada trama haurien obtingut a través d'activitats irregulars.

Després de passar dues nits als calabossos de la caserna del Baix Llobregat, als detinguts els han traslladat aquest dijous a la presó madrilenya de Soto del Real, després que s'esgotés el termini de 72 hores de detenció, durant les quals els detinguts van ser interrogats per la policia.

A la capital espanyola, hauran de declarar davant del jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, que investiga si des de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet es va donar un tracte de favor a algunes empreses i se'ls van adjudicar serveis i terrenys. Garzón, a partir de la documentació confiscada, haurà de determinar el grau d'implicació de cadascun dels detinguts en el cas i la seva situació processal.

Els vuit detinguts a Catalunya són Bartomeu Muñoz, alcalde de Santa Coloma; Manuel Dobarco i Pasqual Vela, regidor d'Urbanisme i director gerent d'alcaldia, també de Santa Coloma; Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, exconseller d'Economia i exsecretari de Presidència dels governs de CiU; Luis Garcia, exdiputat del PSC, i els empresaris Josep Singla i Lluís Casamitjana. A Madrid s'han trobat amb el novè detingut en relació amb el cas, Manuel Carrillo, conseller delegat de l'empresa madrilenya de serveis de neteja Limasa Mediterránea, que té una sucursal a Barcelona.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut