Els vigilants de seguretat de l'aeroport convoquen vagues parcials al juliol
Els controls de seguretat a l'aeroport del Prat
El Prat de Llobregat

Els vigilants de seguretat de l'aeroport convoquen vagues parcials al juliol

El comitè d'empresa de Trablisa, on hi ha els antics treballadors d'Eulen, registra el preavís de vaga i no descarta una aturada indefinida a partir de l'1 d'agost

Òscar ArmengolActualitzat

Els vigilants dels controls de seguretat de l'aeroport convoquen aturades parcials per al mes de juliol, gairebé dos anys després de la vaga que va col·lapsar el Prat, l'estiu del 2017. Ara ja no treballen per a Eulen, com aleshores, sinó per a Trablisa, l'empresa a la qual Aena va adjudicar el servei fa un any.

Segons ha sabut TV3, el comitè d'empresa ja ha registrat al Departament de Treball el preavís de vaga, convocada a partir del 12 de juliol tots els divendres, diumenges i dilluns, amb 6 aturades d'una hora i mitja cada dia. Si no hi ha acord amb l'empresa, els treballadors tenen previst, a partir de l'1 d'agost, convertir la vaga en indefinida, és a dir, de 24 hores els set dies de la setmana.

 

 

Reivindicacions econòmiques i de millors condicions laborals

Entre altres reivindicacions, els 500 vigilants de Trablisa reclamen cobrar un plus de productivitat de 200 euros mensuals i poder descansar 10 minuts per hora. També demanen paritat en els llocs de treball per evitar, com passa ara, que les dones tinguin més càrrega de feina que els homes.

Caldrà veure si la vaga es concreta, perquè, com és habitual en aquests casos, es preveu que hi hagi negociacions entre empresa i treballadors, amb la mediació del Departament de Treball de la Generalitat. En tot cas, la convocatòria coincideix amb la temporada d'estiu, que és quan hi ha més operacions a l'aeroport del Prat.

 

 

Un estiu del 2017 calent a l'aeroport del Prat

El conflicte de l'estiu del 2017, quan els vigilants treballaven per a Eulen, va provocar llargues cues als filtres de seguretat del Prat. Després del fracàs de la mediació, ja que els treballadors van rebutjar la proposta d'acord de la Generalitat, el govern espanyol hi va acabar intervenint. Va enviar agents de la Guàrdia Civil a l'aeroport i va imposar un laude d'obligat compliment. Els representants dels treballadors, però, consideren que el conflicte es va tancar en fals i, com a mostra, la nova convocatòria de vaga.

El gener passat els vigilants de Trablisa ja van convocar una altra vaga per a finals de febrer, que havia de coincidir amb el Mobile World Congress. Al final, però, van arribar a un acord amb l'empresa i van acabar retirant la convocatòria.

ARXIVAT A:
Aeroports
Anar al contingut