Sant Sebastià

Els vicaris generals de Guipúscoa donen l'esquena al nou bisbe de Sant Sebastià

El relleu de Juan María Uriarte com a bisbe de Sant Sebastià per José Ignacio Munilla ha obert una esquerda a l'Església basca. Després que la majoria de rectors de la diòcesi van firmar contra el nou bisbe, ara dos vicaris generals han decidit abandonar els seus llocs i no continuar amb Munilla.

Actualitzat
Una de les primeres tasques del nou bisbe de Sant Sebastià, José Ignacio Munilla, serà triar el seu equip al capdavant de la diòcesi, després que els principals càrrecs hagin decidit plegar arran del relleu, un fet que fonts del bisbat al considerat "absolutament natural".

Patxi Azpitarte i Félix Azurmendi, els dos vicaris generals de la diòcesi, van anunciar "fa setmanes", segons les mateixes fonts, la seva intenció de deixar el càrrec. Eren els més estrets col·laboradors de Juan María Uriarte. També han decidit plegar la secretària general, Luzia Alberro; la responsable de comunicació, María Jesús Guerra, i el responsable de Càritas, José Carlos Olano, entre d'altres.

Munilla ha arribat a Sant Sebastià envoltat de polèmica, ja que el 77% dels capellans de la diòcesi van firmar un document en què rebutjaven el nomenament.
Anar al contingut