Jubilats passegen per Alacant en un viatge de la Imserso
Jubilats passegen per Alacant en un viatge de la Imserso (EFE/Morell)

Els viatges de l'Imserso es reprenen a l'octubre amb més de 800.000 places

Es tornaran els diners de la reserva si s'han de suspendre per motius sanitaris

Actualitzat

Els viatges de l'Imserso, aturats per la pandèmia, es reprendran a la tardor. La temporada vinent començarà a l'octubre, com és habitual, però a les estades s'hi incorporaran protocols per evitar contagis per coronavirus.

Es convocaran inicialment 816.029 places per a 6.123 milions d'estades. S'ha augmentat el nombre de places per turisme de natura, capitals de província i circuits culturals, que han passat de 123.950 a 137.475. També s'aposta per fomentar les estades de 10 dies o menys, que van tenir més demanda en campanyes anteriors.

El director de l'ens, Luis Barriga, ha valorat la reactivació dels viatges:

"És la millor notícia per a les persones grans, com a indicador de normalitat, ja que suposa la represa de la vida quotidiana."

Els preus es mantindran per als usuaris, sumant-hi l'increment mitjà de les pensions, del 0,9%. Es garanteix el retorn dels diners a usuaris i acompanyants si, abans de l'inici del viatge, cal suspendre'l per motius sanitaris.

Mesures per evitar contagis

Tant als transports com als allotjaments i a les activitats hi haurà mesures de neteja i desinfecció, control d'accés i d'aforaments, etc., tenint en compte les recomanacions de les autoritats a cada lloc.

Una parella de jubilats, passejant-se (Pasja1000/Pixabay)
Una parella de jubilats, passejant-se (Pasja1000/Pixabay)

Segons el Ministeri de Drets Socials, això permetrà garantir la traçabilitat dels contactes en les persones que viatgin en un mateix grup. Així, si hi hagués algun contagi, se'n podria informar immediatament les autoritats. A més, hi haurà vigilància del personal sanitari a tots els viatges.


Un miler de llocs de treball

Les empreses adjudicatàries es comprometen a contractar o mantenir 1.000 llocs de treball nets per a cada 7.500 estades hoteleres diàries. Aquest any, el ministeri ha augmentat els imports mínims per a la licitació seguint les demandes del sector.

A aquest programa de turisme s'hi sumarà aviat el de termalisme social, pel qual ja s'està ultimant amb la negociació amb els establiments.

ARXIVAT A:
Coronavirus Turisme
Anar al contingut