Representants de les institucions que duen a terme els actes de commemoració del Dia Internacional de la Poesia (Foto: ACN)
Representants de les institucions que duen a terme els actes de commemoració del Dia Internacional de la Poesia (Foto: ACN)
Barcelona

Els versos omplen Catalunya en el Dia Internacional de la Poesia

La Institució de les Lletres Catalanes i el Centre Unesco de Catalunya han programat 30 activitats als territoris de parla catalana per celebrar el Dia Internacional de la Poesia. Algunes d'aquestes accions seran lectures de poesia amb música en directe a Solsona, Tarragona o Reus, recitals col·lectius a Tortosa, o tot un mes dedicat als poemes i els contes com faran a Taradell. L'acte central del Dia Mundial de la Poesia serà, a dos quarts de set de la tarda, als jardins del Palau Robert de Barcelona, on es llegirà un poema que Marta Pessarrodona ha escrit per aquesta ocasió.

Actualitzat
Barcelona acollirà una trentena d'activitats per commemorar el Dia Mundial de la Poesia. S'ha editat un fullet amb un poema de la poeta Marta Pessarrodona traduït a una vintena d'idiomes. Al poema, Pessarrodona hi explica el que significa per ella la poesia, amb l'objectiu de demostrar que pot crear ponts entre cultures. El projecte, impulsat per la Institució de les Lletres Catalanes i el Centre Unesco de Catalunya (Unescocat), té com a objectiu "socialitzar el fet poètic" i apropar-lo a la ciutadania.

A més de Barcelona, el Dia Mundial de la Poesia també es viu amb intensitat en set poblacions de la Catalunya central, amb un conjunt d'actes amb els quals es pretén també "identificar els poetes com a veus públiques de relleu", segons el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo. Les accions, a Solsona, Manresa, Berga, Vic, Folgueroles, Taradell i Igualada, barrejaran la música, la poesia i el teatre.

El Dia Mundial de la Poesia va néixer el 1999, quan la Conferència General de la Unesco va proclamar la necessitat de celebrar la paraula com a element socialitzador, emfasitzar la contribució de la poesia en la diversitat lingüística i el diàleg internacional, i reflexionar sobre el fet que, a través de l'expressió poètica, les llengües amenaçades poden florir.

Anar al contingut