Jordi Molins, portaveu de la Coordinadora veïnal del Vallès
Jordi Molins, portaveu de la Coordinadora veïnal del Vallès
Badia del vallès

Els veïns tornen a denunciar el perill de viure prop de l'aeroport de Sabadell

Els veïns dels voltants de l'aeroport de Sabadell se senten "insegurs" després del darrer accident d'una avioneta a la zona

Actualitzat

La Coordinadora Veïnal del Vallès ha tornat a alertar de la inseguretat que representa tenir un aeroport com el de Sabadell en una zona tan poblada.

Els veïns han lamentat l'accident que hi ha hagut aquest divendres d'una avioneta que s'ha estavellat al terrat d'una benzinera

Jordi Molins, president de la Federació de Veïns de Sant Quirze del Vallès i portaveu de la Coordinadora Veïnal del Vallès, entitat que reivindica el trasllat de l'aeroport de Sabadell, diu que se senten "molt insegurs".

"Molt insegurs. Heu de pensar que el que tenim aquí darrere és una benzinera, a l'altre cantó hi ha una altra benzinera, també. O sigui, la pista aquesta té una benzinera a cada una de les puntes. Detectem que hi ha molta imprudència en tots els accidents que hi ha. A la vora de l'aeroport, n'hi ha hagut bastants i molts altres que han estat més lluny de l'aeroport, però motivats per imprudències, per mala pràctica del manteniment dels avions, imprudències dels pilots."

L'entitat, que està integrada per associacions de Badia del Vallès, Barberà, Sabadell i Sant Quirze, reclama que es traslladi l'activitat dels vols d'avionetes privades a d'altres instal·lacions similars, com els aeròdroms de Manresa o Igualada "que no estan vorejats per població civil".

En aquest sentit, recorden que el d'aquest divendres no és el primer sinistre amb víctimes que té lloc a la zona i exigeixen "solucions" al govern.

 

 

Una vella reivindicació que vol que s'acabi amb el trasllat de l'aeroport. I també una vella promesa de les administracions. L'any 2005, els veïns ja es manifestaven arran d'un accident. 

Noticia relacionada: Manifestació veïnal per demanar el trasllat immediat de l'aeroport de Sabadell

Com a màxim, consideren que hi podria haver un heliport per als serveis públics que hi tenen la base.

A la Comissió, també hi estan representats Generalitat, aeroport de Sabadell i pilots, i fa el seguiment en matèria de sorolls, medi ambient o sobretot la seguretat de l'aeròdrom.

Anar al contingut