Barcelona

Els veïns denuncien un cúmul de desperfectes en un edifici protegit acabat d'estrenar a Sant Andreu

Els veïns d'una promoció pública a les antigues casernes de Sant Andreu de Barcelona denuncien els greus problemes estructurals de l'edifici i que l'empresa pública promotora, Regesa, només hi posa pedaços.

RedaccióActualitzat
Els pisos d'una promoció pública al barri de Sant Andreu de Barcelona, acabats fa tot just uns mesos, acumulen un cúmul de desperfectes. Hi ha goteres, filtracions, aïllaments mal fets... Els veïns han denunciat que viuen un suplici pels problemes estructurals de l'edifici i que, de moment, la promotora, Regesa, només ha posat pedaços a aquests mals.

Els propietaris dels pisos de les antigues casernes de Sant Andreu de Barcelona han explicat que quan plou se'ls inunden els trasters i l'aparcament. I quan no plou l'aigua es manté estancada al terrat i es va filtrant pels pisos.

A més, menys d'un any després d'haver-lo estrenat, les plaques solars no van, la calefacció no funciona i els entra aire per les juntes de les persianes i pels endolls.

L'empresa pública Regesa, que és la promotora d'aquestes vivendes, diu que totes les deficiències se'ls arreglaran perquè així ho obliga la llei.

Però els propietaris dels pisos diuen que Regesa no afronta les greus deficiències i en lloc d'arreglar-les improvisa solucions temporals. Els veïns també assenyalen que en els fulls d'incidències que els ofereixen no hi consta el logotip de l'empresa ni cap informació.

Un dels afectats, Xavier Ledó, ha explicat davant les càmeres de TV3 quina és la solució que li ha donat Regesa a les goteres que pateix: una safata d'oficina per recollir l'aigua quan torni a ploure. Fa tres setmanes que viu en un bloc que es va acabar fa aproximadament un any i tenen clar que els problemes vénen d'unes cobertes mal fetes.

"A tots els àtics hi ha humitats, a les tres escales", expliquen els veïns, que indiquen que el problema ve del fet que a sota de la placa solar hi ha un aïllament que és de porexpan i s'hi acumula l'aigua cada vegada que plou.

"La sensació que tenim és d'estafats", afirma Xavier Ledó.

Els veïns ja no es refien ni de les reparacions de Regesa ni del calendari que els han promès. Per això, tot i que afirmen que esperaran una mica més, no descarten denunciar tots els desperfectes a la justícia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut