Cotxes aparcats davant la porta de les cases a la urbanització del Riuet a l'Escala
Cotxes aparcats davant la porta de les cases a la urbanització del Riuet a l'Escala

Els veïns del Riuet de l'Escala denuncien la gran quantitat de cotxes mal aparcats

L'Ajuntament diu que posarà més vigilància a la urbanització

Actualitzat

Els veïns del Riuet de l'Escala, a Alt Empordà, estan tips que s'hi estacionin vehicles sense control, s'hi llenci brossa i, fins i tot, algunes persones hi facin les seves necessitats.

A l'estiu, diuen, els problemes es multipliquen perquè molta gent que va a la platja aparca just davant de casa seva.

Per això, van decidir posar tanques i pedres a les portes de les seves finques.

Inge Verjans és una de les veïnes que ho ha fet, i ho justifica així:

"Hi hem posat unes pedres perquè tenim una porta per entrar i sortir, i si no hi posem les pedres, aparquen just a 10 centímetres de la porta i no podem passar."

 

Els veïns han posat pedres davant les portes perquè no hi aparquin cotxes

Divendres els serveis municipals van retirar part d'aquests elements, i això ha desencadenat la indignació veïnal.

L'Ajuntament va al·legar que no s'havien demanat permisos i els veïns afectats han dit prou. Reclamen que es prenguin mesures per impedir aquestes situacions en un barri sense carrers asfaltats, però on també falten la majoria de serveis, com l'enllumenat i el clavegueram.

Josep Maria Alay és membre de l'associació de la urbanització del Riuet i es queixa que l'Ajuntament hagi anat més de pressa a treure les pedres que la porqueria.

"Estem demanant des de fa mesos actuacions de neteja, que vinguin a desbrossar els carrers, però no es fa. En canvi, una mesura com és treure totes les pedres que ens faciliten molt el dia a dia s'ha fet d'una manera unilateral."

Representants dels veïns s'han reunit amb l'Ajuntament, que s'ha compromès a aturar màquines i a tornar-los a citar la setmana que ve amb l'alcalde, que ara està de vacances, per acordar mesures temporals.

L'alcalde accidental i regidor d'Urbanisme, Josep Bofill, assegura que s'incrementarà la vigilància.

"Ja s'ha fet una actuació de prohibir l'aparcament en tot el que seria el recorregut fins al Riuet. S'ha de fer complir aquesta normativa. Aquests primers dies la policia hi anirà i alertarà i després s'imposaran sancions."

Els veïns i veïnes reclamen un pla d'urbanització amb els serveis mínims del barri, però el consistori no preveu executar-lo fins d'aquí uns dos anys.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut