Control del Mossos en un pis del Raval el 16 d'agost de 2017
Control del Mossos en un pis del Raval el 16 d'agost de 2017
Barcelona

Els veïns del Raval asseguren que ja hi ha 60 narcopisos al barri

Asseguren que durant les vacances s'han ocupat més vivendes, i ho relacionen amb l'increment del turisme de borratxera

RedaccióActualitzat

Els veïns del Raval de Barcelona denuncien que el nombre de narcopisos que hi ha al barri ja arriba a 60. Durant l'estiu els traficants han ocupat cases de gent que estava de vacances o pisos en reformes i, segons els veïns, s'han multiplicat els incidents violents.

Les ocupacions s'han geolocalitzat en un mapa penjat a Internet. N'hi ha al carrer d'En Roig, a Picalquers, Cardona, Riereta, Carretes, Sant Vicenç o a Joaquim Costa.

A l'Estel li van entra a casa mentre era de vacances i van convertir els baixos on viu en un narcopis.

"Torno de vacances i, quan vaig arribar aquí, em trobo que el pany està forçat i que hi ha persones a dins. Com que és un baix els anava superbé la gent trucava a la porta, obria, venia la mercaderia i la gent se n'anava. No sé si hi havia també prostitució, en fi, força desagradable."

Després d'una intervenció dels Mossos, l'Estel i el seu fill de sis anys tornen a ser a casa però durant alguns dies han tingut els narcotraficants al davant per continuar venent. I també algun client ha trucat a la porta per demanar-li droga.

L'increment de narcopisos i de tràfic de drogues al Raval comença a tenir efectes sobre el comerç. Per exemple, ja ha tancat la perruqueria del carrer d'En Roig. la propietària explica que ja no podia continuar.

"M'han tirat escopinades des de dalt. M'han tirat excrements humans. Ampolles trencades. M'han intentat clavar una xeringa al coll."

El portaveu de l'Assemblea Veïnal del Raval, que des de fa més de dos mesos promou caçolades nocturnes per denunciar el problema, associa el creixement dels narcopisos entre d'altres factors a aquest:

"El turisme de borratxera, el turisme low cost, tot aquest turisme està vinculat també amb aquest fenomen dels narcopisos. Venen, consumeixen, compren marihuana, compren cocaïna, compren heroïna, es droguen, s'emborratxen fins a altes hores de la matinada."

Des de l'ajuntament en canvi, la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, posa el focus en això:

"La millor manera de què no ocupin un pis per a activitats delinqüencials és que hi hagi gent vivint. Per tant, també és una crida a petits i grans propietaris que tenen pisos al Raval que els posin al mercat de lloguer lliure o que cedeixin aquest pis a la bossa de lloguer de l'ajuntament."

Des del consistori s'han augmentat les patrulles de Guàrdia Urbana al Raval i les intervencions dels equips de neteja als carrers on s'està traficant.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut