La polèmica pel correbou de Vidreres es resoldrà amb una consulta
Vidreres

Els veïns de Vidreres decidiran en una consulta si mantenen el correbou

L'ajuntament vol evitar situacions de "risc i pànic", i si el poble decideix continuar amb la festa prendrà mesures per fer-la més segura

Actualitzat

Vidreres farà una consulta popular entre els veïns per decidir el futur dels correbous. La decisió l'ha pres l'Ajuntament després d'una trobada aquest dimarts amb l'entitat organitzadora dels correbous i el grup animalista de la població.

L'equip de govern municipal de Vidreres va convocar la reunió per analitzar els incidents de la festa major, en què 19 persones van quedar ferides quan un bou va saltar una tanca, i posar sobre la taula el futur d'aquesta activitat al municipi.

Després d'escoltar les propostes de totes les parts, el consistori ha arribat a la conclusió que la millor opció per decidir-ho és fer un procés participatiu al poble, com ja s'ha fet en altres poblacions, i "que siguin els veïns els que decideixin què s'ha de fer d'ara endavant".

 

El correbou de dissabte de festa major de Vidreres, el dia abans de l'incident (ACN)

 

En el comunicat emès per l'ajuntament es compromet a respectar la decisió que es prengui, sempre que s'eviti el "risc i el pànic" que es va viure al correbou de l'1 de setembre.

"Sigui quin sigui el resultat, l'ajuntament vol evitar que es repeteixin incident de risc i pànic com els de l'1 de setembre. Diu que si el poble demana abolir els correbous es farà, i si demana continuïtat es posarà sobre la taula el plantejament de l'activitat per tal de fer-la més segura."

L'ajuntament ha anunciat que demanarà l'assessorament de la Generalitat per fer la consulta.

 

 

ARXIVAT A:
Maltractament animal
Anar al contingut