Santa Coloma de Gramenet

Els veïns de Santa Coloma, entre la perplexitat i el "ja es veia a venir"

Expectants i sorpresos, o convençuts que "ja es veia a venir", més d'un centenar de veïns de Santa Coloma de Gramenet s'han apropat a l'ajuntament de la seva ciutat per seguir l'escorcoll policial vinculat amb l'operació contra la corrupció urbanística que s'ha conegut al matí. La notícia de la inspecció del consistori ha corregut com la pólvora entre els residents a la població i ha motivat que nombrosos veïns, la majoria jubilats, acudissin espontàniament a les portes de l'edifici. Entre els que han apuntat que l'actuació judicial era una cosa inevitable o gairebé, pels "excessos" de l'alcalde, Bartomeu Muñoz (PSC), hi ha diversos representants de l'entitat ciutadana Gent de Gramenet.

Actualitzat
La primera reacció dels veïns que s'han apropat a l'Ajuntament de Santa Coloma ha estat la sorpresa. Deien que el seu primer pensament en saber que hi havia una operació policial oberta a la ciutat ha estat vincular-la amb el terrorisme consistorial.

Més endavant, diverses veus han insistit que "era lògic que passés", que "es veia a venir", i s'explicaven els suposats "tripijocs" i els presumptes "excessos" que hauria comès Muñoz, que governava en solitari el municipi del Barcelonès. "Lladres", han conclòs diversos ciutadans.

Santa Coloma de Gramenet, amb 120.000 habitants, ciutat obrera convertida en un emblema de l'anomenat "cinturó vermell" barceloní per la seva històrica adhesió a l'esquerra, està actualment governada pel PSC, que en aquesta legislatura va aconseguir renovar l'alcaldia, en mans de Bartomeu Muñoz, sense necessitat de pactar amb altres grups polítics.

Detractors i partidaris de Muñoz


Aprofitant la presència de periodistes arribats a Santa Coloma per informar de l'escorcoll, diversos representants de l'entitat ciutadana Gent de Gramenet han aprofitat per donar a conèixer les seves actuacions en contra d'algunes requalificacions i reurbanitzacions impulsades per l'Ajuntament els últims anys.

També diversos membres de l'associació de veïns del barri del Singuerlín nord han aprofitat el moment per donar a conèixer la seva oposició a la reurbanització que es vol dur a terme en aquesta zona.

Davant d'aquests, diversos treballadors de GramePark han confirmat l'escorcoll per part de la Guàrdia Civil de les instal·lacions d'aquesta empresa municipal, que s'ocupa de la construcció d'aparcaments i gestiona la grua municipal, i han qüestionat les opinions contràries a l'actuació de l'alcaldia adduint que provenen de sectors antisistema i desencantats d'altres partits d'esquerra.

Quatre hores més tard de l'entrada de la Guàrdia Civil al consistori, els veïns continuaven davant les portes de l'Ajuntament per mirar de saber què passa i especular sobre les causes i conseqüències de l'escorcoll, encara que el nombre ha disminuït perquè s'acostava l'hora de dinar.


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut