Els veïns de Sant Adrià de Besòs es continuen banyant en una platja contaminada i tancada

Gairebé no hi ha indicacions ni vigilància, i molts no saben que està prohibit entrar a la sorra i banyar-se a la platja del Litoral

Actualitzat
Fa un any, l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs va tancar la platja del Litoral i va prohibir-hi el bany per raons de salut pública. La sorra hi acumula residus tòxics potencialment cancerígens a causa de l'activitat industrial que hi ha hagut en aquesta zona del litoral.

La situació continua igual, pendent d'un programa de neteja i regeneració que no acaba d'arribar.

El problema és que les tanques sovint són a terra, només hi ha un cartell que alerta de la situació de la platja i la gent hi entra fàcilment.

És impossible que es pugui reobrir aquest estiu aquesta platja, al costat mateix del riu Besòs.

El Ministeri de Transició Ecològica és qui té les competències per netejar-la, però l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs assegura que el ministeri ha descartat un projecte de descontaminació que ja havia fet el Consorci del Besòs.

Segons l'alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, Filo Cañete, el ministeri "té en compte el projecte, però s'estima més fer-ne un de nou basant-se en el que ja hi ha. Sembla que la resposta sigui lenta, però va ser força ràpida".

Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, la plataforma Marea Verda de Sant Adrià de Besòs ha anat fins a la platja amb l'objectiu d'informar i conscienciar els veïns, a més de denunciar que se senten "ciutadans de segona", com diu la seva portaveu, Adriana Vilardell.

Ara per ara tampoc no és clar que la platja estigui a punt l'estiu de l'any vinent.

La platja veïna, la de la Mora de Badalona, fa quatre anys que està tancada, esperant també que el ministeri la descontamini.

ARXIVAT A:
Medi ambientContaminació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut