El local del carrer Bailèn va tornar a apujar les persianes amb el nom de Cabaret Berlín.
El local del carrer Bailèn va tornar a apujar les persianes amb el nom de Cabaret Berlín.
Barcelona

Els veïns de l'antic Bailèn 22 denuncien que el local està "blindat" davant la seva imminent reobertura

El Cabaret Berlín, l'antic Bailèn 22, tornarà a obrir les portes a principis de novembre, després de vuit mesos de tancament temporal per tràfic de drogues. L'associació de veïns Eixample Sostenible denuncia que el polèmic local està blindat perquè, tot i les sancions i els tancaments temporals, no se li revoca la llicència. Un fet que relacionen amb què dues de les màximes responsables de la propietat són la germana i la neboda d'Heliodoro Lozano, excap de Serveis Tècnics de Ciutat Vella i un dels principals imputats en l'escàndol de corrupció del districte.

Actualitzat
La imminent obertura del mític local de prostitució de l'Eixample ha tornat a posar els veïns en peu de guerra. Troben sospitós que l'Ajuntament no hagi actuat de manera més contundent al llarg de 10 anys i denuncien que la vinculació familiar de dues de les propietàries amb Heliodoro Lozano podria estar al darrere de la passivitat consistorial.

Els veïns també denuncien que la societat propietària del local, l'administradora de la qual és Cristina Balcells Lozano, neboda de Lozano, lloga la llicència a tercers, una pràctica que no és legal, i han expressat els seus dubtes per carta a l'alcalde Hereu, un document inclòs en el sumari del cas al qual ha tingut accés Catalunya Ràdio.

Els veïns, que també han portat la seva queixa al Síndic de Greuges, asseguren que aquest ha pogut constatar que la Guàrdia Urbana no feia inspeccions al local per ordre expressa de l'Ajuntament.
Anar al contingut