Barcelona

Els veïns de Ciutat Vella diuen prou a la prostitució al carrer i exigeixen mesures per combatre-la

Els veïns de Ciutat Vella de Barcelona estan farts de la prostitució al carrer i demanen mesures per combatre-la. Per una part, l'associació Amics de la Rambla vol un canvi de legislació i per l'altra, els veïns del barri de Sant Antoni demanen càmeres de seguretat i més vigilància policial.

Actualitzat
El veïnat del districte barceloní de Ciutat Vella vol resoldre d'una vegada un fet que els amoïna, i molt: la prostitució al carrer. Amics de la Rambla denuncien que la prostitució s'estén ja a les nits fins a Canaletes i Portaferrissa. Aquesta associació exigeix un canvi de la normativa per combatre el sexe als carrers.

Els veïns del barri de Sant Antoni també han constatat un augment de prostitutes als seus carrers després que les fan fora del Raval, i que la carpa del mercat els serveix d'amagatall. És per això que el president de l'Associació de Veïns de Sant Antoni, Pep Sala, demana més presència de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra i càmeres de seguretat.

Falta d'interès en l'aplicació de l'ordenança de civisme

Els grups de CiU, ERC i el PP a l'Ajuntament de Barcelona acusen el govern municipal de no tenir voluntat d'aplicar i de fer complir l'ordenança de civisme, que entre altres coses regula la prostitució als carrers de la capital catalana.

Des de CiU, Xavier Trias ha acusat l'alcalde, Jordi Hereu, de "no posar els mitjans per fer complir les ordenances", a causa dels "equilibris polítics" que ha de fer el PSC per mantenir el govern al costat d'ICV-EUiA.

El líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha exigit "mà dura" i ha acusat el PSC i CiU de fracassar després d'aliar-se per aprovar una norma que no combat l'incivisme. Fernández Díaz ha assegurat que l'ordenança "és confusa i no resol els problemes", i ha apostat per una reforma "sense complexos".

Jordi Portabella, d'ERC, ha denunciat que "la situació a l'espai públic s'ha degradat fins a un nivell inacceptable". Portabella considera que ICV ha de canviar de posició per facilitar l'aplicació de la normativa i ha recordat que la formació ecosocialista dirigeix l'Agència per a l'Abordatge Integral del Treball Sexual.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut