Imatges al mig de la carretera de Baiasca, al Pallars Sobirà. Al fons es veu el poble. Imatge del dia 11 de maig del 2016. (horitzontal)
Imatges al mig de la carretera de Baiasca, al Pallars Sobirà. Al fons es veu el poble. Imatge del dia 11 de maig del 2016. (horitzontal)

Els veïns de Baiasca alerten que la caiguda de pedres a la carretera és constant i demanen uns mínims de seguretat

Actualitzat

ACN Baiasca.-Els veïns de Baiasca, al Pallars Sobirà, alerten que la caiguda de pedres a la carretera no s'atura i demanen una solució provisional per minimitzar els riscos per la gent que hi circula. Després de l'esllavissada que va tallar la carretera unes hores la matinada del dimarts, aquest dimecres els veïns han hagut de retirar ells pedres del mig de la via per poder anar a treballar. Un episodi similar s'ha repetit a mig matí quan conductors s'han vist obligats a retirar pedres per poder circular. Josep Fillet, president de la EMD de Baiasca, ha dit que volen una solució més enllà de retirar amb una màquina les pedres quan cauen. El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís, ha reconegut que la situació ''és mot greu'' i ha afegit que les possibilitats amb els recursos que tenen ''són molt reduïdes''.

Sibís fa una comparativa per explicar la greu situació financera de la qual disposen per la xarxa de carreteres comarcals i diu que la Diputació té per invertir en carreteres una mitjana de 6.000 euros per quilòmetre i any i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà en té 100. El Consell gestiona uns 300 quilòmetres de xarxa de carreteres i disposa d'un pressupost de 30.000 euros.El president del Consell Comarcal reconeix que amb aquesta partida solament poden donar resposta a treballs d'urgència com netejar carreteres de despreniments o esllavissades. Sibís diu que tot i la manca de pressupost cap carretera quedarà per netejar en cas d'alguna emergència.Tot i aquesta situació, els veïns de Baiasca volen una solució per la seva carretera que no sigui només retirar les pedres que cauen amb una màquina. Jordi Fillet explica que mínim s'hauria de col·locar una malla per evitar que aquestes pedres quedin a la carretera i hagin de ser els veïns els qui retiren aquestes pedres quan no són massa grosses o una màquina quan ja són de grans dimensions.Els veïns volen minimitzar els riscos i evitar que un despreniment pugui atrapar a un vehicle o una persona.

Anar al contingut