Santa Coloma de Gramenet

Els veïns afectats per l'explosió de gas al barri del Fondo de Santa Coloma recorden les víctimes i reclamen una solució

Coincidint amb el primer aniversari de la tragèdia, aquest divendres hi ha hagut un acte en record de les víctimes de l'explosió de gas de Santa Coloma de Gramenet. La plataforma d'afectats ha reunit familiars, amics i veïns al solar on hi havia els tres edificis de la rambla del Fondo que es van haver d'enderrocar després de l'explosió. A més d'ofrenes florals i espelmes, s'han llegit unes paraules en record de la veïna i l'operari del gas que van perdre la vida en l'accident. Els afectats han volgut agrair el suport rebut durant aquest temps, però també han reclamat una solució als problemes encara pendents.

Actualitzat

L'acte a Santa Coloma ha estat sobretot en record de les dues víctimes mortals, coincidint amb el primer aniversari de l'explosió de gas que els va costar la vida. Un accident que, a més, va deixar vint ferits, tres dels quals encara ara tenen seqüeles importants, i nombroses persones sense casa.

Esperant una casa

Les famílies afectades encara no tenen l'habitatge construït, però s'espera que estigui acabat d'aquí a un any i mig. En qualsevol cas, diumenge es posarà la primera pedra a l'edifici. A la planta baixa del mateix bloc de deu plantes s'hi podran instal·lar els comerciants que també es van quedar sense negoci per l'explosió, i que en un moment ho van perdre tot.

La jutge, per la seva part, ja té tots els informes tècnics i en les pròximes setmanes començarà la instrucció del cas. I és que encara no s'ha pogut determinar l'origen del sinistre. L'últim informe pericial qüestionava la hipòtesi que una fuita d'aigua provoqués un forat a la canonada de gas. Segons l'informe, el tub de gas no era prou gruixut i per això hi va haver la fuita i la deflagració.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut