Passatgers a l'aeroport de Gatwick, al Regne Unit, al mes de maig
Passatgers a l'aeroport de Gatwick, al Regne Unit, al maig (Europa Press/David Parry)

Els vacunats que viatgin al Regne Unit des d'Espanya ja no s'hauran de fer un test previ

La mesura s'aplicarà a partir del 4 d'octubre i es preveu també que, més endavant, la prova que s'han de fer els viatgers un cop al país pugui ser un test d'antígens, més barat que la PCR

Actualitzat

El Regne Unit simplificarà les restriccions a la mobilitat internacional. A partir del 4 d'octubre ja no caldrà que les persones vacunades que vinguin de països de baix risc, com Espanya, França, Itàlia i Portugal, es facin un test de coronavirus abans de viatjar-hi.

Més endavant, els viatgers vacunats procedents de països considerats segurs tampoc caldrà que se sotmetin a una prova PCR dos dies després d'arribar al país. Podran fer-se, en lloc d'això, un test d'antígens, més econòmic. Aquesta mesura començarà a aplicar-se durant el mes d'octubre però no se sap la data exacta encara.

El Regne Unit reconeixerà la immunització dels sistemes de salut d'Europa, els Estats Units i una llista llarga de països.

Els que no estiguin vacunats hauran de continuar con fins ara, passant un test 72 hores abans d'iniciar el viatge i fent-se proves PCR dos dies i vuit dies després de l'arribada a la Gran Bretanya, i també fer quarantena durant deu dies.

Londres vol, d'aquesta manera, "reduir el cost dels viatges" mentre continua protegint la salut pública, segons ha explicat aquest divendres el ministre de Transports britànic, Grant Shapps. El govern ho ha decidit a la primera reunió del nou executiu de Boris Johnson a Downing Street, després de rebre fortes pressions del sector turístic britànic. La mesura pot beneficiar molt també el sector turístic català.

Els canvis s'aplicaran per ara a Anglaterra. Els governs d'Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord tenen competències pròpies en aquest àmbit, si bé han mantingut durant la pandèmia una regulació semblant a la que dissenya el govern britànic.

 

Limitacions estrictes per a països de risc

Fins ara, Espanya i els països veïns eren en color ambre en el semàfor de tres categories que Londres utilitzava. A partir del 4 d'octubre, s'elimina aquest codi tricolor, però es manté una llista de països en vermell.

Els viatgers que hagin estat en països d'aquesta llista de risc en els deu dies previs al seu viatge al Regne Unit només podran entrar al país si tenen nacionalitat britànica o permís de residència al Regne Unit. Hauran d'allotjar-se durant deu dies en un hotel designat pel govern, amb una estada que té un cost de 2.675 euros.

Turquia, Egipte, les Maldives i Kènia són entre els 8 països que el 22 de setembre sortiran de la llista en vermell. Hi continuaran l'Argentina, Xile, el Brasil, Colòmbia i Mèxic, entre altres.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19VacunesTurismeRegne Unit
Anar al contingut