Cua per vacunar-se a l'exterior de Fira de Barcelona
Cua per vacunar-se a l'exterior de Fira de Barcelona (ACN / Laura Fíguls)
Madrid

Els vacunats amb pauta completa no hauran de fer quarantena si són contacte de positiu

La Generalitat adaptarà el protocol a l'actualització de l'estratègia de vacunació que han aprovat el Ministeri de Sanitat i les autonomies

RedaccióActualitzat

Les persones que tinguin la pauta completa de la vacuna de la Covid no hauran de fer quarantena en cas que siguin contacte estret d'un positiu.

La Comissió de Salut Pública, on hi ha representats tant el govern espanyol com les autonomies, ha aprovat aquest canvi. Fins ara, només estaven exemptes de fer l'aïllament si pertanyien a entorns amb una bona cobertura vacunal, com les residències o els centres sanitaris.

La Generalitat ha informat que ha votat a favor de l'actualització de l'estratègia de vacunació i que adaptarà el protocol perquè s'apliqui el criteri nou.

A aquestes persones, se'ls farà una PCR a l'inici i una altra quan faci set dies de l'últim contacte amb el cas confirmat.

Se'ls recomanarà evitar el contacte amb persones vulnerables i no vacunades i se'ls indicarà que portin mascareta en les interaccions socials, que no vagin a esdeveniments massius i que estiguin alerta per si apareixen símptomes compatibles amb la Covid-19.

Tenir la pauta completa vol dir que s'han rebut les dues dosis de la vacuna, en el cas de Pfizer/BioNTech, Moderna o AstraZeneca, o una en el cas de Janssen. Cal tenir en compte que la immunitat triga dies a desenvolupar-se.

Embarassades, lactància i vacunació dels més joves

La Comissió també ha actualitzat l'estratègia davant la Covid en altres aspectes. Per exemple, que la vacunació de les embarassades i mares en període de lactància es faci amb les vacunes d'ARN missatger (Pfizer o Moderna) quan els toqui per grup d'edat i en qualsevol moment de l'embaràs.

Centre de vacunació massiu amb diverses persones rebent la vacuna
S'ha actualitzat l'estratègia de vacunació de la Covid (ACN/Marina López)

O bé que els següents grups a vacunar-se seran els de 30 a 39 anys, els de 20 a 29 i els de 12 a 19. Com ja es va dir, la vacunació d'aquestes franges es podrà solapar, per motius organitzatius, mantenint l'ordre d'edat descendent.

En el cas dels adolescents, el document recorda que se'ls oferirà la vacuna de Pfizer i, per ara, s'administrarà a les persones d'aquesta franja que tinguin condicions de risc, que siguin grans dependents o vagin a centres d'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual, centres tutelars i d'educació especial.

 

ARXIVAT A:
VacunesCovid-19Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut