La manifestació d'estudiants talla durant 1 hora la Via Laietana de Barcelona
La manifestació d'estudiants talla durant 1 hora la Via Laietana de Barcelona
Barcelona

Els universitaris reclamen la rebaixa de taxes i l'equiparació de graus i màsters

La manifestació talla la Via Laietana durant una hora i causa problemes de trànsit

Actualitzat

Els estudiants demanen la rebaixa de taxes i l'equiparació dels preus de graus i màsters per "caminar cap a la universitat gratuïta" com diu la pancarta que encapçala la manifestació que han fet aquest dijous a Barcelona.

Convocats pèr l'Associació d'Estudiants Progressistes, l'AJEC i el Front d'Estudiants la concentració ha marxat per la Via Laietana que ha quedat tallada al tràsit durant una hora i ha causat problemes de trànsit al centre de la ciutat.

 

Una cinquantena d'estudiants han protestat per la "mercantilització" de la universitat davant de la seu d'Universitats de la Generalitat, però han decidit finalment tallar la Via Laietana, a l'altura de la plaça Francesc Cambó.

 

 

Els estudiants, que no tenien autorització per manifestar-se, han finalitzat la seva protesta després de més d'una hora, quan ha acabat la roda de premsa, que han fet al carrer.

 

 

 

Els universitaris reclamen que la rebaixa del 30% del preu públic de matriculació s'equiparin els graus i màsters i que s'aturi la pujada del 10% prevista per als estudiants d'enginyeria, segons el manifest del Consell d'Estudiants de les Universitats Catalanes, CEUCAT.

 

 

Des del departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, la consellera Àngels Chacón es compromet a rebaixar les taxes pel curs vinent, rebaixa que els estudiants demanen que sigui, com a mínim, del 30%.

 

 

Els estudiants també s'han solidaritzat ambla vaga que aquest dijous han convocat els professors associats de la universitat contra la precarietat laboral.

ARXIVAT A:
Universitat
Anar al contingut