Entrada de la Facultat de Ciències Socials de l'UPF bloquejada (EFE)
Barcelona

Alguns accessos bloquejats en el primer dia de vaga indefinida a les universitats

Alguns sindicats d'estudiants demanen que es respecti el dret dels alumnes que volen fer classe

RedaccióActualitzat

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans ha convocat una vaga indefinida que ha començat aquest dimarts. Consideren que l'actual situació política requereix una resposta dels estudiants amb accions continuades contra la sentència del procés i contra l'actuació policial en les mobilitzacions dels últims dies.

Els estudiants reclamen a la universitat que faciliti la protesta. També demanen permetre als universitaris triar l'avaluació única i ajornar les activitats avaluables.

Els estudiants demanen que participar a les mobilitzacions contra la sentència del procés no els perjudiqui acadèmicament:

 

A la vaga estudiantil també s'hi ha sumat l'Associació d'Estudiants Progressistes (AEP), que demana l'"amnistia dels presos polítics i el dret d'autodeterminació", i que també vol l'avaluació única i ajornar activitats avaluables i d'assistència obligatòria.

 

Tall a l'AP-7

Més d'un centenar d'estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han tallat la circulació de l'AP-7 i la B-30 en sentit sud aquest dimarts cap a les onze del matí.

 

Els universitaris han sortit de la Facultat de Ciències i Biociències i han anat caminant fins a aquest punt de la xarxa viària amb cadires i alguna pissarra dels centres i s'han viscut moments de tensió entre els conductors dels primers vehicles afectats pels talls i els manifestants.

 

Fins al lloc dels fets s'hi ha desplaçat diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra.


Primer dia de vaga

Els tres campus de la UPF a Barcelona i el de l'escola de de la UPC han estat els quatre campus on diversos grups d'estudiants s'han quedat a dormir per poder preparar el primer dia de vaga indefinida.

 

En els sis campus de la Universitat de Barcelona, s'ha fet classe amb normalitat, només a Belles Arts s'ha notat el descens d'estudiants.

Pel que fa a la UPC el seguiment de la vaga ha estat desigual. Hi ha hagut incidents a l'escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa, on també se n'ha bloquejat l'accés.

 

Finalment, s'ha acordat que a partir de demà es reprendran les classes, però sense activitats avaluables

La vaga no ha tingut afectació ni a Lleida ni a Tarragona. Tampoc a Girona, on a més, avui és festiu.

 

Tensió a l'UPF

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha estat de les més afectades pels piquets. Tres grups d'estudiants s'havien quedat a dormir als tres campus, Ciutadella, Poblenou i Mar, i han bloquejat els accessos a l'hora de començament de les classes.

A la tarda un centenar d'estudiants encara continuaven tancats als tres campus. A última hora, però, han començat a marxar perquè han tingut la confirmació definitiva que el rector accedia a una de les seves principals reivindicacions per poder-se mobilitzar i no perdre el curs. 

Jaume Casals, rector de la UPF:

"L'estudiant que ho desitgi, que ho demani, aquest serà avaluat en una sola convocatòria sense cap problema, tal com es demana o tal com altres universitats han proposat".

 

 

En aquesta universitat hi ha haugt certa tensió al matí quan grups d'estudiants del col·lectiu "S'ha acabat!" han entrat al Campus Ciutadella perquè volien fer classe.

 

 


 

 

 

Des de la universitat s'ha recomanat no anar-hi per "qüestions de seguretat" fins que la situació es normalitzés.
 

 

A les 10 del matí la UPF ha obert la tanca de la facultat després que alguns joves l'havien saltat.

 

Avaluació contínua

Les universitats públiques catalanes debaten aquesta setmana la flexibilitat de l'avaluació d'aquest primer quadrimestre davant les peticions estudiantils.

Nou facultats de la Universitat de Barcelona (UB) han recomanat ajornar les activitats acadèmiques avaluables i ampliar el termini per acollir-se a l'avaluació única. Les facultats que han aconseguit un acord per flexibilitzar l'avaluació i docència són les de Filosofia, Geografia i Història, Matemàtiques i Informàtica, Medicina, Física, Química, Educació, Psicologia i Farmàcia.

A l'Autònoma de Barcelona (UAB), cada facultat està debatent amb els estudiants i es parlarà de la flexibilització en el Consell de Govern previst per a aquest dimecres, i a la Politècnica de Catalunya (UPC), les diferents escoles començaran aquesta setmana a debatre com fer efectiva aquesta flexibilitat.

La de Girona (UdG), que en un claustre extraordinari va aprovar incorporar de manera excepcional un sistema "alternatiu" d'avaluació, ha convocat un Consell de Govern extraordinari aquest dijous en què abordarà aquest aspecte.

A la de Lleida (UdL) no han rebut peticions en aquest sentit i les estudiarien si arribessin.

 

Vaga a la secundària

Per aquest dimecres i dijous, el sindicat convoca l'aturada també a secundària.

El SEPC també ha convocat vaga als instituts de secundària per al dimecres 30 i el dijous 31 perquè no es "penalitzin" les absències de l'alumnat com ja van fer els dies 24 i 25 d'octubre.

Aquells dos dies també havia convocat vaga a secundària i a les universitats el Sindicat d'Estudiants (ES), que confia que aquesta aturada pugui ser un "primer pas" per a una nova vaga general.

ARXIVAT A:
Judici procésEducació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut