Manifestació a Barcelona contra el 155
Manifestació a Barcelona contra el 155
Barcelona

Estudiants universitaris es manifesten contra l'aplicació del 155

Els estudiants surten al carrer per exigir l'alliberament dels presidents d'Òmnium Cultural i l'ANC

RedaccióActualitzat

Centenars d'universitaris han participat aquest migdia en manifestacions a les quatre capitals catalanes contra l'aplicació del 155 i per l'alliberament dels Jordis. Les ha convocat la plataforma Universitats per la República i el Sindicat d'Estudiants en contra de l'aplicació de l'article 155 i per reclamar la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

La notícia de la convocatòria d'eleccions per part del president Puigdemont ha irromput en plena manifestació i els estudiants han decidit acabar-la a la plaça Sant Jaume, on molta gent s'ha congregat en contra d'aquesta decisió.

La protesta s'emmarca en una nova jornada de vaga a les universitats. Diversos piquets a la UB, Autònoma i Pompeu Fabra han impedit als estudiants anar a classe.

A Barcelona, els estudiants han sortit al carrer amb el lema "El poble va votat: Ara República". Al voltant d'un miler de persones s'ha concentrat a la plaça Universitat des d'on ha començat la manifestació per demanar "ni el 155 ni eleccions''. Els portaveus d'Universitats per la República han assegurat que hi ha hagut un ''bon seguiment'' a tot el territori, i han recalcat que mentre s'estava entrant a classe ''els Jordis seguien empresonats''.

A Girona les marxes d'estudiants han començat a les diferents facultats i es dirigeixen al centre de la ciutat. Els universitaris fan un seguiment molt important, com també ho és a Lleida i a Tarragona.

 

 

Mobilitzacions de la comunitat educativa

Aquest dimecres van començar les primeres mobilitzacions. Tot i que el seguiment de la mobilització no era majoritari, per a alguns alumnes va resultar impossible accedir a les classes. Alguns manifestants van dificultar l'entrada a diverses facultats i la Seguretat del Campus va haver d'intervenir.

També va sortir al carrer la comunitat educativa. Amb el lema "No ens toqueu l'educació", milers de persones es van concentrar davant dels ajuntaments de les capitals de comarca per reclamar respecte i que l'escola no es toqui, com pretén el govern espanyol amb l'aplicació del 155. Les concentracions responien a la convocatòria del Marc Unitari de la Comunitat Educativa.

A Barcelona, al voltant de 2.000 persones, segons els organitzadors, van seguir la convocatòria del Marc Unitari de la Comunitat Educativa, que aplega associacions de mares i pares, sindicats com Comissions Obreres i la UGT i estudiants, entre d'altres. S'hi van sentir consignes com "No és adoctrinament fer pensar la gent" i "L'escola no la fa callar ni el PP ni la Soraya". A Girona la concentració a la plaça del Vi va aplegar unes 1.200 persones, segons la Guàrdia Urbana. A Lleida, la concentració va aplegar mig miler de persones i a Tarragona, unes 400.

Tant els estudiants concentrats com el professorat han demanat la dimissió del portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, i del ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis, per haver acusat la comunitat educativa catalana d'adoctrinar els alumnes i de no ensenyar prou el castellà.

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut