L'aeroport de Palma es prepara per rebre turistes en un pla pilot (EFE/Cati Cladera)

Els turistes alemanys aniran a les Balears dilluns, abans que els espanyols

10.900 turistes alemanys arribaran a les Balears aquest mes, sense l'obligació de passar cap quarantena i hauran d'estar cinc nits a les illes, com a mínim

Actualitzat

Els turistes estrangers començaran a arribar a les Balears abans que enlloc. Les Illes s'avancen a l'obertura de les fronteres internacionals, amb un pla pilot que ha aprovat el govern espanyol i que afecta un sector econòmic clau.

A partir del dilluns 15 de juny començaran a arribar als tres aeroports els primers turistes alemanys, fins a un total de 10.900 aquest mes. Ho faran abans que els turistes espanyols, que en principi no hi podran anar fins que s'aixequi l'estat d'alarma.

 

Si algú ha de viatjar ara a les Balears, s'ha de confinar durant 14 dies, però això no s'aplicarà als alemanys, que no hauran de fer la quarantena. En tot cas, s'han contractat apartaments a totes les Illes per si se'ls ha d'aïllar en cas d'haver arribat amb símptomes lleus.

 

 

Es preveu que els turistes passin un mínim de cinc nits a les Illes i inclou els que hi tenen segones residències.

El pla l'han elaborat conjuntament patronals hoteleres, turoperadors, sindicats, companyies aèries, consells i el govern de Francina Armengol.

El turisme representa un 35% del PIB de les Balears, i fins a un 58,4% si es tenen en compte els efectes indirectes, i un 25% de l'ocupació.

 

El govern ha assegurat que els turistes alemanys estaran totalment controlats i que aquests que s'avancen només representen un 0,91% dels turistes que hi van anar l'any passat en les mateixes dates.

Segons les dades oficials, a les Balears hi ha 215 casos actius de Covid-19 i 76 pacients ingressats, un 21% menys que fa una setmana. A Menorca fa un mes que no hi ha cap cas positiu.

 


Altres comunitats

La ministra d'Indústria, Reyes Maroto, ha assegurat al Congrés que espera anunciar en els "pròxims dies" un corredor turístic segur per a les Canàries com el que s'ha autoritzat a les Balears amb Alemanya, així com per a altres comunitats autònomes que ho sol·licitin, com a via per reactivar el sector amb garanties sanitàries.

A Andalusia, el vicepresident de la Junta i conseller de Turisme, Juan Marín, ha criticat el pla pilot de les Balears perquè "sembla que les fronteres no estan tancades" i ha cridat l'atenció sobre les conseqüències que comportaria per a la resta de comunitats que l'experiència no funcioni.

També ha dit que "si les fronteres estan tancades per a un, ho estan per a tothom" i que "tothom ha de tenir les mateixes possibilitats".

ARXIVAT A:
TurismeIlles Balears
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut