Captura d'un dels perfils satírics que han aparegut en resposta a la censura.
Un dels perfils satírics que han aparegut en resposta a la censura.
Barcelona

Els tuitaires es revolten pel tancament del perfil satíric @NanianoRajoy

La desaparició a Twitter de @NanianoRajoy, un perfil de Twitter satíric amb el candidat del PP, ha posat en peu de guerra els tuitaires. La xarxa social ha esborrat el compte, que havia aconseguit centenars de seguidors, que han denunciat aquest acte de censura i hi han replicat obrint nous perfils paròdics i convertint l'etiqueta #freenaniano (allibereu naniano) en un dels temes més populars en el rànquing estatal a Twitter.

Actualitzat
Twitter o el mateix usuari poden tancar un perfil en diversos supòsits, entre els quals hi ha la suplantació d'identitat o fer servir la identitat d'algú altre amb la intenció d'enganyar o confondre. En aquest cas, l'usuari jugava amb la proximitat fonètica al nom del candidat popular i havia popularitzat tuits que feien referència a la indefinició de Mariano Rajoy respecte del programa que pensa aplicar si és president del govern espanyol. Ni el twitter oficial del candidat, @marianorajoy, ni el del PP, @PPopular, han fet cap referència als fets.

"Que pesat amb el meu programa... me'l vaig baixar del "'rincón del vago", "Háblame de maricones, que te reshpondo de euros" "No entenc per què el vot d'un 'mariquita' de Sitges val el mateix que el d'un jove catòlic madrileny" o "Al meu programa dic fins i tot on és la Madeleine, una altra cosa és que no ho trobeu" són alguns dels missatges que la gent més va retuitejar o marcar com a favorits.

La indignació dels usuaris ha convertit en "trending topic" l'etiqueta #freenaniano o #prayfornaniano. També s'ha situat entre els temes més populars #apuestasorpresamariano, en què els tuitaires pronostiquen quines decisions prendrà el dirigent popular.

A banda de denunciar la censura, alguns usuaris han recordat que Twitter es va negar a tancar perfils que fomenten l'anorèxia apel·lant a la llibertat d'expressió. Els tuitaires han replicat també amb perfils nous com @NanianoReturns, @NanianoRajoy2, @MarainoRajoy o @naniano_rajoy.

Mariano Rajoy no és l'únic personatge que té paròdies a la Twitter. El seu principal rival a les eleccions, Alfredo Pérez Rubalcaba, també té un perfil satíric, que en aquest cas, a més, fa servir el seu nom, @perez_rubalcaba. També en té el rei Joan Carles, amb @ReyJuanCarlosI.


Anar al contingut