Ryanair planteja tancar la base de Girona i els treballadors anuncien vagues
Un avió de Ryanair a l'aeroport alemany de Berlín
Barcelona

Els tripulants de cabina de Ryanair anuncien vagues pel gener

RedaccióActualitzat

Els tripulants de cabina de Ryanair aniran a la vaga els pròxims 8, 10 i 13 de gener en fracassar l'acte de conciliació que s'ha celebrat en el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA).

Segons han informat, aquest dissabte, USO i el Sindicat de Tripulants de Cabina de Passatgers de Línies Aèries (Sitcpla), la convocatòria de vaga es formalitzarà en les pròximes hores.

Els dos sindicats acusen Ryanair d'aplicar-los la llei laboral irlandesa i de negar-se a acceptar l'espanyola, cosa que ja han fet a Alemanya i França.

Han assenyalat que les agències a través de les quals l'aerolínia irlandesa de baix cost contracta els tripulants de cabina són "il·legals" a Espanya i només cal transformar-les en empreses de treball temporal (ETT).

USO i Sitcpla diuen que estan disposats a acordar períodes transitoris per fer-ho possible i han demanat al govern espanyol que "posi Ryanair al seu lloc d'una vegada per totes".

Els sindicats han advertit que, a partir d'ara, queden deu dies perquè la direcció de la companyia aèria recapaciti i accepti la llei espanyola si vol evitar la vaga.

Els controladors de cabina de Ryanair ja van fer uns dies de vaga durant els mesos de juliol, agost i setembre d'aquest any.

Anar al contingut