Madrid

Els tres cooperants hauran de declarar a l'Audiència Nacional

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu té previst prendre declaració als tres segrestats un cop Vilalta i Pascual ja han arribat a Espanya. La tercera segrestada, Alícia Gámez, ja va ser alliberada el 10 de març. Com que es tracta d'un delicte contra espanyols a l'estranger, el jutge també farà un oferiment legal als cooperants perquè es personin en la causa.

Actualitzat
El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu, que investiga el segrest dels cooperants catalans de l'ONG Barcelona Acció Solidària a Mauritània, té previst prendre declaració als tres segrestats, ara que ja han arribat a Espanya els dos alliberats Albert Vilalta i Roque Pascual. La tercera cooperant, Alícia Gámez, ja va ser alliberada el 10 de març d'aquest any.

El titular del jutjat d'instrucció número 4 de l'Audiència Nacional, que va obrir diligències prèvies per investigar els fets al tractar-se d'un delicte comès contra espanyols a l'estranger, farà un oferiment legal als tres cooperants per si es volen personar en la causa. Andreu també sol·licitarà un informe sobre els fets a la comissaria general de la Policia Nacional.

El jutge de l'Audència Nacional ha incorporat a la causa del segrest dels tres cooperants el missatge d'àudio difós el 8 de desembre del 2009 per la cadena de televisió Al-Jazzeera, en què Al-Qaeda del Magreb reivindicava el segrest, i el comunicat de dues pàgines en què el grup terrorista afirmava que els tres cooperants es trobaven bé de salut i eren "tractats conforme a la llei islàmica".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut