Els tres castells que fan sospirar les grans colles

El 3 de 9 sense folre, el 2 de 9 sense manilles i el 9 de 9 amb folre són tres castells que queden a l'horitzó

RedaccióActualitzat

Any rere any la temporada castellera se supera. Les colles, petites i grans, amplien els seus sostres i busquen nous reptes. A l'horitzó de les grans colles, hi ha ara mateix tres castells: un d'inèdit, un altre que no s'ha descarregat mai i un que sembla impossible d'imaginar.

Quatre colles han assajat aquests tres castells que no s'han completat mai. I aquest diumenge hi ha una cita clau de la temporada castellera. A Valls, les dues colles, la Vella i la Joves, arriben molt fortes per Santa Úrsula. Tan fortes, que podríem veure alguna novetat.

El 3 de 9 sense folre

No hi ha constància documental que el 3 de 9 sense folre s'hagi aconseguit mai. L'última vegada que es va intentar va ser fa dos anys: la Vella de Valls, al concurs, a la desesperada per mirar de superar als Castellers de Vilafranca a la puntuació final.

 

 

La Vella també ho va intentar el 2004, a Vila-rodona. Els Castellers de Vilafranca l'han intentat una vegada, per Tots Sants del 2005. 

Però la primera colla a intentar-ho va ser la Joves de Valls, el 2000, a Vila-rodona. Són els que més vegades l'han intentat, 3. Joves, Vella i Vilafranca l'assagen. 

El 2 de 9 sense manilles

I d'un castell que no s'ha aconseguit mai a un altre que només s'ha carregat. És una variació del 2 de 9 amb folre i manilles, el 2 de 9 amb folre, però sense maniller.

 

 

El 2 de 9 amb folre i manilles l'han descarregat vuit colles. El 2 de 9 sense manilles és tota una altra història. Tan difícil, que no s'ha descarregat mai. Només l'han carregat tres vegades els Castellers de Vilafranca. 

Verds i Vella l'han assajat.

El 9 de 9 amb folre

I per acabar, un castell que no s'ha intentat mai, el 9 de 9 amb folre. La principal complicació és que costa fins i tot pensar com fer-lo: com trobar prou espatlles a la pinya per col·locar els peus de les posicions clau dels folre.

El 9 de 9 és un món per descobrir: la Jove de Tarragona i la Vella de Valls han fet proves. Potser la temporada vinent es podria deixar veure.

 

ARXIVAT A:
Castellers
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut