Els treballs d'electrificació de zones rurals de Catalunya gairebé s'han doblat el 2005

Entre els anys 2004 i 2005, el govern ha destinat 6 milions d'euros a subvencionar l'arribada d'electricitat a nuclis rurals on encara no n'hi havia. Aquesta quantitat és un 25% superior a la destinada durant el període 2002-2003. També el 2005 s'han doblat els treballs d'electrificació de zones rurals de Catalunya on mai abans hi havia hagut energia elèctrica. Tot i que els projectes realitzats superen els 150, encara hi ha moltes zones -unes 250 peticions, sobretot de nuclis o cases aïllades- que estan pendents de l'arribada de l'electricitat.<br>
Els treballs d'electrificació de zones rurals de Catalunya gairebé s'han doblat el 2005
Catalunya

Els treballs d'electrificació de zones rurals de Catalunya gairebé s'han doblat el 2005

Entre els anys 2004 i 2005, el govern ha destinat 6 milions d'euros a subvencionar l'arribada d'electricitat a nuclis rurals on encara no n'hi havia. Aquesta quantitat és un 25% superior a la destinada durant el període 2002-2003. També el 2005 s'han doblat els treballs d'electrificació de zones rurals de Catalunya on mai abans hi havia hagut energia elèctrica. Tot i que els projectes realitzats superen els 150, encara hi ha moltes zones -unes 250 peticions, sobretot de nuclis o cases aïllades- que estan pendents de l'arribada de l'electricitat.
Actualitzat
Les tretze famílies amb residència a Torà de Tost ja poden fer servir els electrodomèstics alimentats per energia elèctrica. Des de fa prop de tres mesos l'electricitat ha arribat a aquest nucli rural de l'Alt Urgell. En els dos últims anys, s'han incrementat els projectes per fer arribar l'electricitat a cases aïllades, explotacions agrícoles o ramaderes i petits enclavaments industrials o de serveis situats a zones rurals.

En els dos últims anys s'han fet un total de 240 projectes, un 25% més dels que s'havien portat a terme entre els anys 2002 i 2003. En total s'han invertit prop de tretze milions d'euros. La meitat d'aquests recursos els ha aportat el Departament de Treball i Indústria.

Les comarques on hi ha hagut més projectes d'electrificació rural que s'han acollit a les ajudes de la Generalitat són a les de la Catalunya Central, Osona, el Bages, el Solsonès i l'Anoia, amb 61 projectes. A la demarcació de Girona hi ha hagut 47 actuacions i 38 més a la de Lleida.

L'any 2006, el Departament de Treball i Indústria destinarà 4 milions d'euros més per a electrificació rural, ja que aquest any hi ha hagut 250 sol·licituds d'ajudes més de les que ha pogut atendre.