Figueruelas

Els treballadors d'Opel a Alemanya estan cridats avui a fer vaga

Els treballadors d'Opel a Alemanya estan cridats avui a fer vaga. Hi haurà aturades parcials de la producció i concentracions a les portes de les quatre factories que la marca té al país. Protesten per la decisió de General Motors de fer marxa enrere en els plans per vendre Opel al fabricant de components Magna. Mentrestant, els empleats d'Opel de Figueruelas esperen que General Motors presenti un pla que asseguri la viabilitat de la planta.

Actualitzat
El comitè d'empresa d'Opel a Alemanya ha convocat per avui al país una jornada de vaga que s'estendrà per tot Europa divendres i dissabte. El comitè d'empresa ha convocat la protesta contra la decisió de la casa mare nord-americana General Motors de no vendre-la al grup Magna. Els treballadors de l'empresa alemanya temen pel futur de les tres plantes que hi ha al país.

Els sindicats alemanys no han volgut esperar a conèixer el nou pla de reestructuració de General Motors, estan convençuts que la decisió de GM de mantenir el control sobre Opel serà especialment perjudicial pels interessos de la marca a Alemanya. Es tem sobretot per les plantes de Bochum i Eisenach. Opel dóna feina a 25.000 persones, la meitat de la plantilla europea. La venda de Opel a Magna preveia 4.500 acomiadaments a Alemanya, però també mantenir les quatre plantes que té al país.

El govern alemany ha respost amb indignació a la decisió de General Motors de suspendre la venda d'Opel a Magna. El nou ministre d'Economia ho ha qualificat de falta de respecte per als treballadors i treballadores de la marca alemanya. Per això li ha demanat a la nord-americana que presenti urgentment els seus plans de reestructuració per a Opel. A més, Berlín exigeix a la matriu nord-americana que retorni els 1.500 milions d'euros en ajudes aportats per l'executiu alemany.

Paral·lelament, els treballadors d'Opel de Figueruelas, a Saragossa, esperen que GM presenti un pla que asseguri la viabilitat de la planta. Les negociacions tornen a començar de zero, després de la decisió inesperada del grup nord-americà, que no vendrà Opel.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut