Els treballadors dels supermercats de Glovo, en vaga per no cobrar el salari mínim

L'empresa ha intentat aturar la vaga fins a l'últim moment, amb mètodes que des de Comissions Obreres qualifiquen de "coacció cap a les persones treballadores"

Actualitzat

Glovo té sis supermercats virtuals, anomenats Glovo Market, repartits per Barcelona. Més que supermercats, són centres de distribució on els "riders" recullen algunes de les comandes que els arriben per l'app.

Els que treballen en aquests magatzems són assalariats, però no de Glovo, sinó d'una empresa subcontractada que, segons denuncien, no els paga el salari mínim interprofessional.

De fet, aquesta empresa els aplica un conveni d'empresa inferior al que els tocaria com a repartidors. Així ho denuncia una de les treballadores, Nihad El Melloussi.

"Se suposa que cobrem 7,40 l'hora, però en aquesta xifra ja hi inclouen les pagues extra, les vacances i la nòmina. Al final, no arribem al salari mínim interprofessional."

Farts d'aquesta situació, els treballadors de Glovo Market han convocat una vaga de nou dies que ha començat aquest divendres. Segons Comissions Obreres, que els està assessorant en aquest procés, la vaga ha tingut un seguiment del 100%.

Els treballadors també denuncien que no tenen condicions mínimes, com, per exemple, un lavabo. "Ja porto un any aquí i m'he gastat un dineral en cafè al bar de la cantonada per poder anar al lavabo", explica Manuel Hernández.

(ACN)


"Coacció" per part de Glovo

Des de Comissions Obreres denuncien que Glovo ha intentat sabotejar la protesta fins a l'últim moment, enviant a alguns dels treballadors propostes de contracte amb una caducitat de resposta que acabava just abans de la mediació a Inspecció de Treball.

Carmen Juares, coordinadora de noves realitats del treball de CCOO Catalunya, s'ha mostrat clara al respecte.

"Això té un nom, i és coacció cap a les persones treballadores."

Joaquín Andrés, treballador a Glovo Market, ho ha confirmat: "A mi em van oferir un contracte de 40 hores, però no el vaig agafar perquè no tots els meus companys el tenen."

Segons Comissions Obreres, els intents per sabotejar la vaga haurien continuat aquesta tarda amb el reclutament per part de Glovo d'autònoms per fer la feina del col·lectiu que està en vaga.

 

ARXIVAT A:
Drets laborals
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut