Parlament de Catalunya.
Parlament de Catalunya.

Els treballadors del Parlament amb llicència es reincorporaran a la feina al novembre

Ho ha decidit la mesa ampliada, que també ha aprovat un nou sistema de reducció progressiva d'horari als treballadors més grans de 60 anys i amb 25 anys treballats

RedaccióActualitzat

La mesa ampliada del Parlament ha aprovat aquest dijous que els treballadors que encara gaudeixen de les polèmiques llicències per edat, que els permeten cobrar sense anar a treballar, es reincorporin a la feina l'1 de novembre.

També ha decidit la implantació d'un nou sistema pel qual els treballadors del Parlament podran reduir progressivament la jornada laboral amb bonificacions. És una proposta que ara la Comissió d'Afers Institucionals haurà de valorar si valida.

El Parlament ja va decidir que no es concedirien llicències noves, però va quedar pendent decidir què passava amb els treballadors que encara se'n beneficien, i també dels que ho havien demanat abans de la supressió.


30% reducció el 1r any, 50% el segon

El nou sistema de reducció progressiva s'ha aprovat amb el suport de Junts, ERC i el PSC, mentre que la CUP i Cs s'han abstingut, i hi ha votat en contra Vox i els comuns.

Consisteix en el fet que els funcionaris majors de 60 anys que hi hagin treballat 25 anys i els en faltin 5 per jubilar-se podran reduir la jornada un terç el primer any i el 50% el segon.

El tercer, quart i cinquè any tindran una reducció del 100%, és a dir, no hauran d'anar a treballar. Aquests 5 anys completaran el sou amb la pensió màxima d'acord amb el percentatge que treballin.

Pel que fa a la reincorporació a la feina el novembre, hi haurà excepcions per malaltia i per residència lluny del Parlament.  La decisió s'ha pres sense l'acord dels treballadors, que s'han oposat a aquests canvis.

 

ARXIVAT A:
Parlament de Catalunya
Anar al contingut