Andana plena durant la vaga de metro que va coincidir amb el Mobile World Congress
Andana plena durant la vaga de metro que va coincidir amb el Mobile World Congress
Barcelona

Els treballadors del metro de Barcelona faran vaga parcial dimarts i dimecres

Les negociacions entre el comitè d'empresa i la direcció de TMB estan encallades i les dues parts s'acusen mútuament de la falta d'entesa

RedaccióActualitzat

Els treballadors del metro de Barcelona han convocat per dimarts i dimecres, coincidint amb el saló Alimentària, una sèrie de vagues parcials, com a protesta per l'immobilisme que consideren que té l'empresa a l'hora de negociar el conveni col·lectiu.

Les negociacions entre el comitè d'empresa i la direcció de TMB estan encallades i les dues parts s'acusen mútuament de la falta d'entesa.

Òscar Sánchez, president del comitè d'empresa de Transports Metropolitans de Barcelona, ha explicat aquest matí, al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio, que, si no es poden asseure a negociar amb la direcció del metro, no els queda cap altre camí que el conflicte.

"Si no canvia alguna cosa... O bé que canviï la direcció del metro. Per començar, que el director del metro s'assegui a parlar amb els representants dels treballadors, cosa que no ha fet des del febrer, o que l'Ajuntament, com es va comprometre a fer, intervingui en l'assumpte. Si no tenim respostes, no ens queda cap altra via que el conflicte."

Marc Grau, director de la xarxa de metro, ha explicat, també a "El suplement", que les parts continuen molt allunyades:

"No és un problema de manca de voluntat. El problema és que les parts estan mantenint encara una distància important en el tema econòmic. Hem avançat en molts altres temes, però la representació dels treballadors no té una voluntat clara de seguir avançant en altres temes que hem plantejat."

El dimarts 26, les aturades es faran en tres franges horàries: de 08.00 a 10.00 del matí i de 17.45 a 20.00 hi haurà serveis mínims del 50%, mentre que de 20.00 a 21.00 hi haurà serveis mínims del 30%.

El dimecres 27 hi haurà dues franges de vaga: de 09.00 a 15.00 i de 22.00 fins a les 24.00, amb serveis mínims del 30%.

 

 

 

Anar al contingut