Barcelona

Els treballadors del Bicing faran vaga el 10 d'abril per denunciar la precarietat laboral

Els autobusos no són l'únic transport públic de Barcelona que fa vaga. Ara, el Bicing, també. Els treballadors d'aquest servei es queixen de la precarietat laboral de què són víctimes i de la cadena de subcontractacions de què se serveix l'empresa adjudicatària per obtenir els treballadors. Per reivindicar millores han convocat una aturada de 24 hores el 10 d'abril. L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha admès que cal millorar les condicions dels treballadors.

Actualitzat

El Bicing, el nou servei públic de préstec de bicicletes que ha posat en marxa l'Ajuntament de Barcelona ha celebrat el primer aniversari de funcionament amb gran èxit de públic, però sembla que els treballadors no estan tan contents.

Aquest dimecres han convocat una vaga pel 10 d'abril que durarà tot el dia. Denuncien que l'empresa adjudicatària, Clear Channel, que té la concessió per deu anys, ha subcontractat una altra empresa que, alhora, n'ha subcontractat dues més, totes de publicitat. A més, afirmen que els apliquen el conveni de publicitat en comptes del de transport.

També afirmen que no els donen proteccions ni per transportar les bicis ni pels productes tòxics amb què les netegen o que hi ha empleats que combinen dos contractes per treballar set dies a la setmana i reclamen la intervenció de l'Ajuntament en el conflicte.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha reconegut que cal millorar-los la situació laboral. El consistori es posarà a treballar per controlar si són certes les "deficiències" que, segons la CGT, convocant de la vaga, hi ha en el servei, i si es confirmen, que s'acordi amb l'empresa adjudicatària.

"Si hi ha cap deficiència s'ha de solucionar, ha afirmat Hereu, i ha donat instruccions perquè es millorin, ha conclòs l'alcalde.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut