Els treballadors de la planta Nissan de la Zona Franca fan cua per rebre els acomiadaments
Els treballadors de Nissan reben l'acomiadament i d'aquí dues setmanes acaben els contractes

Els treballadors de Nissan firmen els acomiadaments l'endemà del no de Great Wall

A la planta de la Zona Franca, els treballadors han aturat la producció en forma de protesta i han fet una assemblea amb els sindicats

RedaccióActualitzat

Llargues cues per rebre l'acomiadament a Nissan després que el grup xinès, Great Wall, hagi llançat la tovallola amb el projecte acordat.

Aquest matí els treballadors de la fàbrica de Zona Franca han fet una aturada de producció durant una hora per protestar i reunir-se en assemblea. Els sindicats han traslladat als treballadors la situació amb Great Wall: l'empresa xinesa ha abandonat el projecte.

Ara els 2.500 treballadors d'aquesta planta rebran l'acomiadament. L'activitat de totes les plantes acabarà el 31 de desembre i sembla que no es podrà recol·locar tota la plantilla si no es troba una alternativa ràpida i viable.

Pla de la planta de Nissan a la Zona Franca
Pla de la planta de Nissan a la Zona Franca (ACN / Lluí­s Sibils)


L'alternativa a Great Wall

Great Wall havia pactat un projecte per fabricar cotxes elèctrics a Barcelona. Però fa uns mesos l'empresa xinesa va anunciar que ja no volien fabricar 150.000 cotxes, sinó el doble, i que Nissan Barcelona els quedava petita.

Finalment, les administracions van proposar més finançament i van acordar pagar 200 dels 500 milions del pla. Tot i les ajudes, definitivament l'empresa xinesa va dir que no tirava endavant.
 

La intenció de reindustrialització de Nissan segueix vigent tot i la negativa de Great Wall. Sense saber quin serà el futur més proper, el comitè opta pel pla B: un hub que agrupa empreses del cotxe elèctric.

Miguel Ruiz, del comitè d'empresa de Nissan Sigen-Usoc, explica que el hub no era la primera opció, però sí que pot arribar a "donar solució".

"El hub en un principi va entrar com un projecte que podia donar solució a totes les plantes i tots els treballadors. Ara s'ha d'actualitzar i hauríem de veure si realment pot mantenir aquest nivell d'ocupació."


Miguel Ángel Boiza, de CCOO, també exigeix que perquè el hub sigui una alternativa viable cal que les institucions facin un esforç.

"Demanem a les institucions que posin totes les ajudes possibles a disposició dels nous projectes, que ens posin tantes facilitats com a Great Wall."

Un equip de TV3 ha captat l'ambient d'aquest dimarts a la planta de Nissan de la Zona Franca:

 

 

ARXIVAT A:
EmpresaNissan
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut