Columna de fum i flames al costat del logo de Nissan, a la Zona Franca quan es va anunciar el tancament

Els treballadors de Nissan defensen la planta de Barcelona: crema de pneumàtics i talls

Han tallat la ronda del Litoral a la Zona Franca, la Gran Via i la C-17 a Montcada i Reixac

RedaccióActualitzat

Els treballadors de Nissan a Barcelona estan mobilitzats des de primera hora d'aquest dijous en què es donava per fet que s'oficialitzaria la decisió de la multinacional de tancar les instal·lacions a Catalunya: la fàbrica de la Zona Franca i les plantes de Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca.

Nissan ha anunciat la seva intenció de fer efectiu els tancaments abans que acabi aquest any 2020.

En declaracions a TV3, han expressat el seu malestar i la seva preocupació, i també la seva sensació d'impotència per una decisió que deixarà a l'atur 3.000 persones i que afectarà, també, més de 20.000 treballadors indirectes.

 

Els treballadors de Nissan defensen la planta de Barcelona: crema de pneumàtics i talls
Mobilització a l'exterior de la planta de Nissan a Montcada i Reixac (ACN/Alex Recolons)


Treballadors de Nissan i subcontractats han anat concentrant-se a l'exterior de la fàbrica i han col·locat pneumàtics en diversos punts de l'exterior. A les onze del matí s'han vist les primeres columnes de fum negre espès.


Talls a la ronda del Litoral, la Gran Via i la C-17

Mitja hora més tard, treballadors de Nissan s'han dirigit cap a la ronda del Litoral, que a tres quarts de dotze ha quedat tallada en els dos sentits a l'alçada de la Zona Franca. A les dotze del migdia, però ja s'ha restablert el trànsit.

 

Tall de trànsit a la ronda del Litoral, aquest matí (EFE/Alejandro García)


Passat un quart d'una, el tall s'ha reproduït a l'entrada de Barcelona per la Gran Via. Les protestes han continuat i cap a les dues de la tarda els treballadors que havien fet aquesta mobilització s'han anat disgregant.

De tota manera, han avisat que aquesta ha estat només la primera jornada de protestes i que aquest mateix divendres tenen previst continuar defensant els seus llocs de treball: en declaracions a TV3 han avançat la intenció de fer mobilitzacions davant de concessionaris.

 

Treballadors de Nissan han tallat la Gran Via a l'entrada de Barcelona (EFE/Enric Fontcuberta)


També hi ha hagut talls de trànsit a la C-17, a l'alçada de la Llagosta, per part dels treballadors de la planta de Nissan a Montcada.

 

Treballadors de la planta de Nissan a Montcada i Reixac han tallat la C-17 (ACN/Àlex Recolons)


Abans, ja havien fet una marxa lenta amb cotxes seguint el perímetre de les instal·lacions de Nissan.

Aquest matí, abans de conèixer oficialment la decisió de Nissan, els representants de l'empresa, en declaracions a TV3, ja han avisat que aquest dijous comença la mobilització per defensar la continuïtat de la planta de la Zona Franca.

Anar al contingut