Barcelona

Els treballadors de Movistar arriben a un acord per negociar amb Telefónica i abandonen la tancada

Telefónica ha acceptat les condicions dels treballadors per seure a negociar la setmana vinent

RedaccióActualitzat

Els treballadors subcontractats de Movistar i Telefónica han arribat a un acord per seure a negociar. Les dues parts han acostat posicions durant la matinada i han acabat de tancar un principi de negociació al llarg d'aquest matí.

El punt d'inflexió ha estat aquesta nit, quan Telefónica ha fet als tècnics subcontractats una proposta de negociació, i els vaguistes l'han acceptat però amb condicions. La companyia no ha satisfet totes les demandes, però sí una de prou significativa, la retirada de la denúncia penal per l'ocupació de la botiga de Movistar.

 

Telefònica farà de mediadora amb les empreses subcontractades perquè acabin amb la precarietat laboral dels seus treballadors. La taula de negociació s'hauria de constituir aquesta setmana vinent i començar a treballar entre dimarts i divendres.

Tot i l'acord per l'obertura d'una mesa de negociació, la vaga dels treballadors continua fins que hi hagi un acord total.

Els treballadors de Movistar han anunciat que els seus companys de Telefónica també faran una aturada de dues hores el dimarts i dijous en solidaritat amb les seves reivindicacions.

Matinada de negociació

Després de rebre divendres el suport de la líder de Barcelona en Comú i probable futura alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, Telefónica ha mostrat la seva disposició a negociar amb els vaguistes.

L'oferta de Telefònica ha arribat després del múltiples advertiments de forces d'esquerra en el sentit que no hi firmarien contractes als municipis on governessin si no s'asseia a negociar amb els vaguistes. La proposta de la nit, però, no ha convençut als treballadors tancats, segons ha explicat a Catalunya Informació, Javier Marco, portaveu del comitè de vaga.

"Fan la proposta de començar a negociar, però l'altre cop ens van dir el mateix i després ens van dir que no ens reconeixien com a treballadors."

En una assemblea d'aquest dissabte al matí, els treballadors han acordat mantenir la tancada a l'espera que Telefónica respongui les seves condicions:

- Retirada de la denúncia penal a Aitzol Ruiz, imputat per violació de la propietat d'una persona jurídica a causa de l'anterior ocupació
- Obertura d'una taula de negociació amb Telefónica i la patronal
- Garanties que no hi haurà repressió als vaguistes quan tornin a treballar

Finalment, Telefónica ha cedit i ha accedit a signar un compromís per escrit per negociar. L'acord s'ha firmat amb la presència d'Ada Colau i del degà del Col·legi d'Advocats de Barcelona, Oriol Rusca.

El preacord entre els treballadors en vaga i Movistar passa també perquè a les negociacions hi assisteixi el màxim responsable de Movistar a Catalunya, Kim Faura.

Ordre de desallotjament

El jutge havia ordenat divendres el desallotjament de la botiga, ocupada des de fa set dies pels treballadors subcontractats.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut